Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig ihop blev det stor succé. En start på en ny trend, hoppas jag.
De tre kockarna var Jacob Holmström från Fyr i Tylösand, Nicolai Tram från Knystaforsen i Rydöbruk och Filip Gemzell från Äng på Ästad Vingård – alltså sex kockhänder. Idén till denna six-hands-dinner kom från Nicolai Tram som gillar denna typ av matevent. Han berättar att det är vanligt i Danmark
– I Danmark är four-hands-dinner mycket populärare än i Sverige, ibland kan det bli både sex, åtta och tio-hands-dinner, berättar Nicolai Tram.
När eventet presenterades sålde de sjuttiofem platserna på Fyr slut på mindre än en halvtimme.
– Det här inspirerar oss verkligen att återkomma och visar samtidigt vilken styrka som finns i den halländska gastronomin, förklarar Jacob Holmström.
De femton rätterna med tillhörande vinpaket speglade de olika kockarnas matlagningsfilosofi. Och det är kanske just det som gör att det blir en spännande dynamik för de som är roade av gastronomi på högsta nivå.
Här är några av rätterna

Maräng, kycklinglever och äpple (Fyr)
Tomat från Okome, bläckfisk från Västkusten (Äng)
Purjolök,vassle och dill (Knystaforsen)

Havskräfta från Bua, grönkål och ostronskivling (Äng)
Vaktel, ramslök och grillad blåmussla (Fyr)
Grillat ankhjärta, lök och fasansås (Knystaforsen)