Taverna Brillo tänker nytt och i Halmstad tar det Fyr

Nu är Taverna Brillo på gång igen – det blir en nygammal satsning vid Stureplan. Samtidigt får Tylösandskrogen Salt nya ägare i en Halmstadfödd krögare som flyttat hem.

Taverna Brillo gjorde stor succé när den öppnade för tio år sedan – det var där man ville synas. Krogen var för många ett härligt ställe som kombinerade olika upplevelser där restaurang, barer, glass, brödbutik, blommor och DJ-häng lockade.

Men kanske var det lite för mycket av det goda – åtminstone för att vara en del av Svenska Brasserier med klassiker som Sturehof och Riche. Nu rycker därför parhästarna Danyel Couet och Sebastian Thureson in. De både kommer tillsammans med Svenska Brasserier att presentera sitt nya koncept i höst.

– Det känns spännande att snart kunna bjuda till nya Taverna Brillo tillsammans med Danyel och Sebastian. De besitter båda en enorm kulinarisk kreativitet med ett otroligt öga för kvalitet som passar perfekt in i Brillos värld. säger Thomas Mortensen, verksamhetschef på Svenska Brasserier.

Jacob Holmström och Emelie Leijon. Foto Anders Andersson.

I Halmstad är det Jacob Holmström som överraskar med en ny restaurang. Det blev ingen lång semester efter att han och Anton Bjuhr sålt sitt Gastrologik i Stockholm. Jacob Holmström tar över den häftiga strandkrogen Salt – en bit söderut från hotellkomplexen i Tylösand. 

– Salt har varit en fantastisk institution som satt Tylösand på kartan. När vi valde att flytta hem var vi medvetna om att det begränsade våra chanser att driva restaurang i nordisk toppklass, men sedan kom denna möjlighet och då fanns det inget att tveka på, säger Jacob Holmström. 

Läget vid havet är magnifikt. Foto Anders Andersson.

Krogen, som ska heta Fyr, ska Jacob driva med sin fru Emelie Leijon som står för design, inredning och alla visuella uttryck. Namnet Fyr anspelar både på Tylö-fyren i närheten och att de ska byggas en eldstad där det ska hållas fyr hela tiden.

– Fyr ligger nästan på havet så det känns naturligt med fokus på fisk och skaldjur, det är också det som ligger mig varmast om hjärtat, säger Jacob. 


Fler nyheter

TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….
6 Ludwig Tjörnemo_Bocuse d'Or
Ännu är det inte dags för Bocuse d’Or-finalen i Lyon. Men redan nu har den svenska finalen avgjorts. Vinnare blev…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…