Banger tar korven in i värmen – Främmat till Södermalm

Nu ska det bli fart igen på den stora lokalen på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Under namnet Mess har här öppnats ett nytt krogkluster. Först in är korvrestaurangen Banger som öppnade den 16 februari – fler restauranger är på ingång.

Bakom Banger finns fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. När deras korvmästare skulle utses blev det självklara valet Kerim Akkoc. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.

– Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim  Akkoc.

Menyn är enligt grundarna noga utvald med delikatesser som delvis har upptäckts under en pågående inspirationsresa på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan där man rest runt Sverige för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. 

Senare i vår kan vi också se fram emot en krogöppning på Södermalm. Det är Kalle Nilssons Främmat som blir med en krog till – efter succén på Dalagatan.


Fler nyheter

Screenshot
Vinleverantören Iconic Wines har nyligen lanserat vinet Hilma af Klint Light Orange. Detta utan tillstånd från stiftelsen Hilma af Klints…
2 Gårdsförsäljning K-berg entré
Besöksrekord och stor ökad omsättning har gett de svenska gårdsförsäljarna både nya inkomster och lite huvudbry. Ska vinet räcka? Sedan…
3 CGC-25-toppbanner-titel
Inbjudan i samarbete med Circular Gastronomy  Nu är det slutspurt i sökandet efter idéer som gör restauranger mer cirkulära. Juryn…
5 David Sundin kokbok-titel
En lysande idé, enligt mig. Om man inte kan skapa egna nya recept kan man ju alltid låna av dem…
Screenshot
Plötsligt är hösten här – och vi dricker lite annorlunda viner. Här kommer fem viner som passar både till sjömat…
6 Queen-gruppen-titel
Snart har varenda popgrupp med några listettor ett eget vin. Men inte supergruppen Queen. Nog är det på tiden.  Ibland…
Screenshot
”Jag gjorde ett misstag – jag är ruinerad” – det var den korta kommentaren från champagneproducenten Didier Chopin när han…
Screenshot
Efter primörpresentationen av årgång 2024 i Bordeaux rapporteras om betydande prisnedgångar. Stämningen bland de stora handlarna i Europa är inte…
2 Svenskt vin – Tina och Sven-Eric+
Svensk vinindustri växer – om inte så det knakar så åtminstone så det bubblar i alltfler jästankar. Den första organisationen…
3 Batalla_del_Vino_titel
Ja, kanske inte direkt krig – det känns som fel ord i dessa tider. Men en rejäl kamp var det…