Adam & Albin tar över hela Birger Jarlspassagen

Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu.

Imorgon fredag är det alltså premiär för nya Misshumasshu som tar över hela Birger Jarlspassagen. Det handlar om lokaler på åttahundra kvadratmeter med 150 sittplatser. En ny bar ska utgöra ett centrum i storsatsningen. Målet är en dynamisk och levande atmosfär där ”historia och samtida gastronomi möts”.

Atmosfären ska förena det moderna med det tidlösa.

– Det har varit en dröm att få ta över hela Birger Jarlspassagen sedan vi först flyttade in. Att få skapa en restaurang i denna ikoniska passage, där så många före oss har satt sin prägel i olika former, känns fantastiskt. Atmosfären förenar det moderna med det tidlösa, och vi är oerhört stolta över att återigen välkomna våra gäster till denna del av Stockholm, säger Adam Dahlberg.

Menyn är inspirerad av klassiska brasserier i New York och de populära izakayorna i Tokyo. Det hela kompletteras sedan med smaker och råvaror från Sydkorea och Thailand.

Läs mer här


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….
6 Ludwig Tjörnemo_Bocuse d'Or
Ännu är det inte dags för Bocuse d’Or-finalen i Lyon. Men redan nu har den svenska finalen avgjorts. Vinnare blev…