Agent 007 jubilerar med specialchampagne

Den första Bondfilmen kom 1962 – med andra ord kan vi nu fira sextio år med James Bond på vita duken. Jubileumsdrycken är förstås från Champagne.

I år är det alltså sextio år sedan första James Bond-filmen kom. På engelska hette den Dr No – på svenska Agent 007 med rätt att döda. Det måste uppmärksammas menar Bollinger som varit Bonds ständiga filmchampagne sedan Moonraker 1979 – även om han tullade på en Bollinger redan 1973 i Live And Let Die.

Bollingers jubileumschampagne är synnerligen exklusiv: en jeroboam (en tre-litersflaska) som lanseras i bara 25 exemplar. Buteljen kommer i en påkostad låda formad som en resväska. Designen ska påminna om titelbilderna med de röda blodcirklarna som fanns med redan i första filmen.  Priset per flaska är inte så modesta 7 000 pund. 

Blev du nu sugen på en resväska med Bond-champagne? Tyvärr är det för sent. Alla flaskor såldes i ett nafs. I synnerhet den med nummer 007.

Istället kan du få lite bonusinfo. I första filmen förekom Dom Perignon istället för Bollinger. Och följande händelse utspelades:

James Bond är fångad hos boven Dr No och tar tag i en flaska för att använda som vapen. 

”That’s a Dom Perignon 55,” säger den kultiverade Dr No till Bond. “It would be a pity to break it.”

Bond rycker på axlarna, ställer ner flaskan och kommenterar: “I prefer the 53 myself.”

Kul oneliners redan i första filmen.

Här kan du läsa mer om flaskan.


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….