Agent 007 jubilerar med specialchampagne

Den första Bondfilmen kom 1962 – med andra ord kan vi nu fira sextio år med James Bond på vita duken. Jubileumsdrycken är förstås från Champagne.

I år är det alltså sextio år sedan första James Bond-filmen kom. På engelska hette den Dr No – på svenska Agent 007 med rätt att döda. Det måste uppmärksammas menar Bollinger som varit Bonds ständiga filmchampagne sedan Moonraker 1979 – även om han tullade på en Bollinger redan 1973 i Live And Let Die.

Bollingers jubileumschampagne är synnerligen exklusiv: en jeroboam (en tre-litersflaska) som lanseras i bara 25 exemplar. Buteljen kommer i en påkostad låda formad som en resväska. Designen ska påminna om titelbilderna med de röda blodcirklarna som fanns med redan i första filmen.  Priset per flaska är inte så modesta 7 000 pund. 

Blev du nu sugen på en resväska med Bond-champagne? Tyvärr är det för sent. Alla flaskor såldes i ett nafs. I synnerhet den med nummer 007.

Istället kan du få lite bonusinfo. I första filmen förekom Dom Perignon istället för Bollinger. Och följande händelse utspelades:

James Bond är fångad hos boven Dr No och tar tag i en flaska för att använda som vapen. 

”That’s a Dom Perignon 55,” säger den kultiverade Dr No till Bond. “It would be a pity to break it.”

Bond rycker på axlarna, ställer ner flaskan och kommenterar: “I prefer the 53 myself.”

Kul oneliners redan i första filmen.

Här kan du läsa mer om flaskan.


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…