Agent 007 jubilerar med specialchampagne

Den första Bondfilmen kom 1962 – med andra ord kan vi nu fira sextio år med James Bond på vita duken. Jubileumsdrycken är förstås från Champagne.

I år är det alltså sextio år sedan första James Bond-filmen kom. På engelska hette den Dr No – på svenska Agent 007 med rätt att döda. Det måste uppmärksammas menar Bollinger som varit Bonds ständiga filmchampagne sedan Moonraker 1979 – även om han tullade på en Bollinger redan 1973 i Live And Let Die.

Bollingers jubileumschampagne är synnerligen exklusiv: en jeroboam (en tre-litersflaska) som lanseras i bara 25 exemplar. Buteljen kommer i en påkostad låda formad som en resväska. Designen ska påminna om titelbilderna med de röda blodcirklarna som fanns med redan i första filmen.  Priset per flaska är inte så modesta 7 000 pund. 

Blev du nu sugen på en resväska med Bond-champagne? Tyvärr är det för sent. Alla flaskor såldes i ett nafs. I synnerhet den med nummer 007.

Istället kan du få lite bonusinfo. I första filmen förekom Dom Perignon istället för Bollinger. Och följande händelse utspelades:

James Bond är fångad hos boven Dr No och tar tag i en flaska för att använda som vapen. 

”That’s a Dom Perignon 55,” säger den kultiverade Dr No till Bond. “It would be a pity to break it.”

Bond rycker på axlarna, ställer ner flaskan och kommenterar: “I prefer the 53 myself.”

Kul oneliners redan i första filmen.

Här kan du läsa mer om flaskan.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…