Ägg-fatsjakt i vingården

I kaliforniska Napa Valley introduceras nu äggfatsjakt i vingårdarna nu till påsk. Kanske även något för Sverige?

Bakom idén med denna ovanliga äggjakt ligger Craig och Kathryn Hall på Hall Winery i St Helena i Napa Valley. Själva. äggen är i storformat – ja, faktiskt är det vanliga barriquefat som målats med glada påskmönster.

Faten är skänkta till St Helena. Själva utsmyckningen av faten har varit en del av stadens sysselsättningarbete under pandemin. I år blev det hela 200 olika fat. Nu placeras de ut i vingårdarna runt St Helena. 

Invånare uppmanas nu i påsk att gå på denna speciella äggfatsjakt. Alla deltagare kommer också att donera pengar till välgörande ändamål i Covid-19:s fotspår.


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…