Alchemist lockar med middag i stratosfären

Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske toppkock. Nyligen ordnade han till exempel ett pop-up-samarbete med bröderna Adrià – Ferran och Albert – kallad Sinergia. Nu handlar det om att servera en lyxmåltid uppe i rymden.

Vad det handlar om är att Rasmus Munk har skapat ett samarbete med SpaceVIP och Space Perspective. Två företag som specialiserat sig på extraordinära rymdupplevelser. Måltiden kommer att äga rum ombord på Space Perspectives rymdskepp Neptune. 

Detta högtflygande äventyr kostar från 495 000 dollar – runt fem miljoner kronor. Det blir några hundratusen kronor per tugga – fast då ingår utsikten.

Rasmus Munck spanar mot rymden i sitt eget planetarium.

Själva rymdskeppet kommer att lyftas upp av en speciell rymd-ballong  – inte en raket – till trettio kilometers höjd. Det är tre gånger högre än trafikplan normalt har som marschhöjd. På denna höjd får de hågade deltagarna njuta av Rasmus Munks spejsade (om uttrycket tillåts) måltid samtidigt som de kan skåda soluppgången kring jordens krökning.

För Rasmus Munk på Alchemist blir det en unik möjlighet att visa upp sin matlagning med ett holistiskt perspektiv: 

– Hoppas det kommer att inspirera till eftertanke och diskussion om mänsklighetens roll i att skydda vår planet, menar Rasmus Munk.

En av Alchemist mest spejsade serveringar – kanske kommer den med på rymdresan.

Under de sex timmar som resan varar kan deltagarna live-streama sina upplevelser. Förstås. Det blir något att visa upp för släkt och vänner – och följare på sociala medier.

Resan lanseras under nästa år och själva rymduppstigningen sker från från Space Coast of Florida.

Läs mer om SpaceVIP här

Läs mer om Alchemist här


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…