Årets mest annorlunda mat- och vinbok

Vad är det som gör vin och gastronomi så intressant och spännande i våra dagar? I antologin Njuta behandlas de flesta aspekter på maten, drycken, tillagningen och själva måltiden. Det hela speglas utifrån en gastronomisk förening, genom välkända mat- och vinskribenter samt matkändisar som Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt.

Äntligen en annorlunda mat- och vinbok fylld med inspiration och njutning: Matlagning, dryck, härliga middagar, mat och vinresor och inte minst spännande krogupplevelser. Boken är inspirerad av den gastronomiska föreningen Marmiterna i Helsingkrona och deras snart femtioåriga verksamhet. Under åren har de lagat mer än 500 måltider där över 2 000 rätter ingått.

Här presenteras gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Detta kompletterat med allt om måltiden och dess sociala och sinnliga aspekter. 

Här kan du bläddra i boken.


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….