Århundradets smartaste vinkällarstöld

Två-stjärniga Atrio i staden Cáceres i västra Spanien har drabbats av förslagna vintjuvar. Uppenbarligen hade de vinkoll då bara de dyraste buteljerna försvann.

I spanska medier har det redan kallats ”Århundradets vinkällarstöld”. De båda tjuvarna, en kvinna och en man, hade checkat in på boutiquehotellet och bokat bord på restaurangen. Långt efter middagen bad de att få se vinkällaren – som är en av de mest imponerande i Spanien. Där finns 40 000 flaskor av de bästa märkena från hela världen.

Sent på natten ringde kvinnan och beställde room service som skulle hämtas i receptionen. I detta ögonblick lyckades kvinnan distrahera receptionisten och mannen smög ner i vinkällaren. Med all sannolikhet hade han tidigare lyckats lura ut koderna till låsen.

Redan klockan fem på morgonen checkade de ut. I bagaget fanns 45 av Atrios dyraste viner. Bland annat 38 Romanée-Conti och några värdefulla Château d’Yquem – till exempel en flaska från 1806 med priset 350 000 euro på vinlistan. Allt som allt värderades de stulna flaskor till över två miljoner euro.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…