Finalen i kockarnas världsmästerskap, Bocuse d’Or, har nyligen avhållits under två dagar i franska Lyon. Sveriges deltagare Sebastian Gibrand vann silver förra gången. Nu var det bara guld som gällde.
Efter den tuffa tävlingen kunde Sebastian Gibrand konstatera att satsningen inte höll. Det blev en femteplats – vilket många säkert skulle vara glada för. För Sebastian Gibrand var besvikelsen stor.
Teamet kunde dock glädjas åt priset för bästa presentation av trerättersmenyn i take-away-låda. Dock var den glädjen begränsad då denna utmärkelse samtidigt klargjorde att de inte skulle få guld. Segern gick istället till Frankrike för åttonde gången sedan starten 1987. Kocken heter Davy Tissot.
Totalt sett dominerade Norden som vanligt – de nordiska kockarna belade samtliga platser direkt efter segraren Frankrike. Av de nordiska länderna är Norge mest framgångsrikt med fem segrar. Sverige har ett guld genom Mathias Dahlgren 1997.
I Sveriges team 2021 ingick Henrik Norström President, Jonas Dahlbom Coach, Jakob Persson commis och Sveriges representant Sebastian Gibrand.
Här är de tio främsta länderna i Bocuse d’Or 2021
1. Frankrike
2. Danmark
3. Norge
4. Island
5. Sverige
6. Finland
7. Estland
8. Schweiz
9. Japan
10. Ungern