Banger tar korven in i värmen – Främmat till Södermalm

Nu ska det bli fart igen på den stora lokalen på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Under namnet Mess har här öppnats ett nytt krogkluster. Först in är korvrestaurangen Banger som öppnade den 16 februari – fler restauranger är på ingång.

Bakom Banger finns fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. När deras korvmästare skulle utses blev det självklara valet Kerim Akkoc. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.

– Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim  Akkoc.

Menyn är enligt grundarna noga utvald med delikatesser som delvis har upptäckts under en pågående inspirationsresa på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan där man rest runt Sverige för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. 

Senare i vår kan vi också se fram emot en krogöppning på Södermalm. Det är Kalle Nilssons Främmat som blir med en krog till – efter succén på Dalagatan.


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…