Banger tar korven in i värmen – Främmat till Södermalm

Nu ska det bli fart igen på den stora lokalen på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Under namnet Mess har här öppnats ett nytt krogkluster. Först in är korvrestaurangen Banger som öppnade den 16 februari – fler restauranger är på ingång.

Bakom Banger finns fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. När deras korvmästare skulle utses blev det självklara valet Kerim Akkoc. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.

– Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim  Akkoc.

Menyn är enligt grundarna noga utvald med delikatesser som delvis har upptäckts under en pågående inspirationsresa på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan där man rest runt Sverige för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven. 

Senare i vår kan vi också se fram emot en krogöppning på Södermalm. Det är Kalle Nilssons Främmat som blir med en krog till – efter succén på Dalagatan.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…