Nu ska det bli fart igen på den stora lokalen på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Under namnet Mess har här öppnats ett nytt krogkluster. Först in är korvrestaurangen Banger som öppnade den 16 februari – fler restauranger är på ingång.
Bakom Banger finns fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. När deras korvmästare skulle utses blev det självklara valet Kerim Akkoc. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.
– Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim Akkoc.
Menyn är enligt grundarna noga utvald med delikatesser som delvis har upptäckts under en pågående inspirationsresa på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan där man rest runt Sverige för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven.
Senare i vår kan vi också se fram emot en krogöppning på Södermalm. Det är Kalle Nilssons Främmat som blir med en krog till – efter succén på Dalagatan.