Berlin och Frantzén – om kockarna själva får välja

Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika yrkesgrupper får rösta själva. I varje jurygrupp finns det upp emot hundra utvalda personer. Ingen extern jury är inblandad.

Priserna som delas ut är följande: Kockarnas Kock, Kockarnas Krog, Sommelierernas Sommelier, Sommelierernas Dryckesupplevelse, Baristornas Barista, Baristornas Kaffeupplevelse, Konditorernas Konditor och Konditorernas Konditori.

Här är ett urval av vinnarna

Kockarnas Kock 2024: Daniel Berlin, Vyn

Kockarnas Krog 2024: Restaurant Frantzén, Stockholm

Konditorernas Konditori 2024: Socker Sucker, Stockholm

Baristornas Kaffeupplevelse 2024: A43 Coffee, Göteborg

Sommelierernas Sommelier 2024: Emelie Svensson, Agnes

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2024: Talldungen, Brösarp

Bagarnas Bageri 2024: Lillebrors Bageri, Stockholm

Servitörernas Servitör 2024: Carl Frosterud, Aira

Servitörernas Serviceupplevelse 2024: Operakällaren, Stockholm

Bartendernas Bar 2024: Tjoget, Stockholm

Kockarnas tjugo högsta rankade krogar

1. Frantzén, Stockholm

2. Vyn, Brantevik

3. Aira, Stockholm

4. Operakällaren, Stockholm

5. Ett Hem, Stockholm

6. Adam/Albin, Stockholm

7. Ekstedt, Stockholm

8. Nour, Stockholm

9. Triton, Stockholm

10. Bord, Stockholm

11. Miyakodori, Stockholm

12. Brutalisten, Stockholm

13. Lilla Ego, Stockholm

14. Aloë, Älvsjö

15. Bar Nimes, Stockholm

16. Signum, Mölnlycke

17. Äng, Tvååker

18. Chez Jolie, Stockholm

19. Hantverket, Stockholm

20. Animo, Stockholm

Här är alla vinnare


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….