Cocktailbaren MAP Maison får ett syskon i Sverige

I London har baren gjort succé. Nu har man nyligen öppnat i Stockholm under namnet MAP Petite Maison – nästan lika exklusiv och elegant som i London.

Det nya cocktailbaren MAP Petite Maison i Stockholm, med endast femton platser, satsar på klassiska cocktails samt egna experimentella varianter som hämtat inspiration från hela världen. Det finns även möjlighet att prova utvalda tapas från Medelhavet som skapats för att passa till barens cocktails, whisky och rom.

– MAP Petite Maison är den första fristående internationella cocktailbaren i Stockholm. Målet är att skapa en intim och personlig upplevelse för alla som uppskattar cocktails och kvalitetssprit, säger Melissa Frangi som är Global Bars Manager på MAP.

Under åren har MAP Maison i London byggt upp en personlig direktkontakt med flera av världens främsta destillerier. Det innebär att även baren i Stockholm får ett sortiment utöver det vanliga med flera rariteter på hyllorna, inte minst inom skotsk och japansk whisky. Konsten på MAP Petite Maison byts regelbundet ut och till varje utställning skapas en ny cocktail som inspirerats av verken. 

Här hittar du MAP Petite Maison.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…