Dags för Angelina Jolie att stämma ex-maken

De stora Hollywoodstjärnorna lämnar sällan någon oberörd. Det juridiska spelet om vingården Château Miraval mellan Angelina Jolie och Brad Pitt stämmer in på det.

Vinegendomen köptes 2012 och fyra år senare gifte de sig i slottet. Efter skilsmässan ägde de varsin halva av Château Miraval tillsammans med Rhône-familjen Perrin. Angelina Jolie sålde dock sin andel, vilket var väntat. Mindre väntat var köparen: Juri Shefler, ägare till Stoli Group, en storspelare i spritbranschen. 

Det namnet passade inte Brad Pitt som stämde Angelina Jolie för löftesbrott. Angelina hade ju lovat att Brad skulle få godkänna eventuella köpare.

Château Miraval är en stor stilig vinegendom i Provence.

I Angelina Jolies motstämning (genom hennes bolag Nouvel) påpekas nu att Brad Pitt och familjen Perrin behandlat henne både lagvidrigt och medvetet elakt som delägare i Château Miraval. Dessutom menar hon att köparen Juri Shefler är en utmärkt person som bott i England i tjugo år – hatar Putin och dessutom flyttat sin verksamhet med Stoli (f d Stolichnaya) till Lettland. Juri Shefler är alltså inte alls så hemsk som Brad Pitt menar.

Angelina Jolie kräver nu 250 miljoner dollar i skadestånd av ex-maken. Hon tänker väl att han har råd. Inte minst Château Miravals affärer går strålande.

Här kan du läsa hela senaste storyn.

Så här skrev jag förra gången det begav sig


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…