Ingen annanstans i Sverige är smörgåsborden så dignande som i Skåne. I vårt sydligaste landskap har det aldrig rått brist på mat – här odlas ju det mesta. Och närheten till Danmark och Tyskland har skapat en enorm bredd på matkulturen. Allt detta visas upp i Min skånska kokbok (Bokförlaget Arena) där matskribenten Anna Billing går på djupet med alla skånska klassiker som Lertallrikasill, Äggakaga och Skånsk Äpplekaka. Här presenteras också nyare inslag i den skånska vardagsmaten liksom rätter från Danmark och Tyskland.

En bok om Skånes sanna smaker
Fler nyheter
När smakar ett vin som allra bäst? Svaret är att ingen vet – även om det studerats tusentals gånger. Inte minst…
Det är lätt att ondgöra sig över alla dessa Parker-poäng som breder ut sig över världen. Idag är det värre…
Podcasten Vinskolan fyller snart hundra avsnitt. Vem hade trott det? Inte jag och sonen i alla fall. Nu har vi ställt…
Alpviner har blivit ett begrepp de senaste åren. Varför? Ja, dels är det ju lockande med vinupplevelser i alpmiljö – men…
Under mina resor till Singapore, Australien och Nya Zeeland den senaste tiden har det blivit några cocktails. Ofta är valen…
Årets var 1960. Dagens Systembolag var fem år gammalt. De hade en ambition att förändra dryckes-Sverige – från brännvin till…
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…