Ingen annanstans i Sverige är smörgåsborden så dignande som i Skåne. I vårt sydligaste landskap har det aldrig rått brist på mat – här odlas ju det mesta. Och närheten till Danmark och Tyskland har skapat en enorm bredd på matkulturen. Allt detta visas upp i Min skånska kokbok (Bokförlaget Arena) där matskribenten Anna Billing går på djupet med alla skånska klassiker som Lertallrikasill, Äggakaga och Skånsk Äpplekaka. Här presenteras också nyare inslag i den skånska vardagsmaten liksom rätter från Danmark och Tyskland.

En bok om Skånes sanna smaker
Fler nyheter
Nog är det många som är nyfikna på Magnus Nilssons nya satsning Furuhem i Båstad. Det gamla pensionatet och tidigare…
Oj så många bra restauranger det finns i världen. Det gör att det blir allt tuffare för nordiska krogar att…
På sommaren laddar jag mestadels upp med lätta vita och rosa viner som passar som aperitif eller till en sommarlunch….
Det italienska e-handelsbolaget Vino.com tar nästa steg i sin expansion. Sverige blir första marknaden där bolaget etablerar ett lokalt team….
I Sveriges mest underhållande vinpodd Vinskolan har det varit sommaravslutning.Det är värt att lyssna på om du vill ha tips…
Miljardären William ”Bill” Koch är för mig världens främste vinsamlare. När han nu auktionerade ut sin vinkällare i Palm Beach…
Svenska Star Wine List har avslutat sin världsturné med en internationell final i Wien. Turnén som började i september 2024…
Det var ett tag sedan det öppnades motell i Sverige. De flesta står nu öde eller är rivna. Nu ska…
Det tog lite tid och det blev några turer – men nu är det klart att Viktor Westerlind tar över Restaurang…
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna är alltid höga bland många ambitiösa krogar – men de…