Ingen annanstans i Sverige är smörgåsborden så dignande som i Skåne. I vårt sydligaste landskap har det aldrig rått brist på mat – här odlas ju det mesta. Och närheten till Danmark och Tyskland har skapat en enorm bredd på matkulturen. Allt detta visas upp i Min skånska kokbok (Bokförlaget Arena) där matskribenten Anna Billing går på djupet med alla skånska klassiker som Lertallrikasill, Äggakaga och Skånsk Äpplekaka. Här presenteras också nyare inslag i den skånska vardagsmaten liksom rätter från Danmark och Tyskland.
En bok om Skånes sanna smaker
Fler nyheter
För lyxkonglomeratet LVMH är det småpengar. För en liten producent i Bourgogne handlar det om överlevnad. Men alla är inte…
Vinrött hör hösten till. Jag håller med – vem gillar inte en mustig köttgryta med dito rödvin. Men jag dricker…
Steve Jacobson har gjort det igen. För tredje gången i rad vinner han Wine Spectators video-tävling. Denna gång hyllar han…
Nu har svenskt vin presenterats för franska foodisar och vinskribenter. I förra veckans modeprogram i P1 handlade det om Bordeaux…
Den vanligaste frågan jag fått under alla år som vinskribent handlar om att kombinera mat och vin. Detta gäller även…
Äntligen tänker många: en riktig deckare i vinmiljö. Det är vinjournalisten Andreas Grube som nu ger sig ut i den,…
Nu har vinskribenten Alf Tumble utvidgat sin vinvärld från vin med adress till hela universum. Åtminstone som han själv uppfattar…
Jag gillar forskning som sätter fingret på viktiga saker. Som detta exempel med att ljudvolym påverkar upplevelsen av ett vin….
Den svenska snapsvisetraditionen lever. Åtminstone en gång om året då Spritmuseum har svenskt mästerskap i denna udda tävling. Årets vinnare…
Oavsett om du går på vinkurs, har en vinklubb eller bara vill ha lite nöjesläsning för att bli bättre på…