Ergo och Ruben nya krogdestinationer i Stockholm

Det går bra för nästan alla profilerade krogar i Stockholm. Nu har du två namn till att hålla reda på: Ruben och Ergo. 

Ergo satsar på fine dining om än i avslappad stil. Platsen är Artillerigatan 14 – en adress med ett ståtligt matrykte. Det var här Jakob Holmström och Anton Bjuhr skapade tvåstjärniga Gastrologik. 

Matambitioner på Ergo

Ergos köksmästare heter Petter Johansson (bild ovan, tredje man från vänster i övre raden) med erfarenhet från flera trestjärniga krogar bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Frantzén i Stockholm. Avsmakningsmenyn ska följa säsong (surprise!) och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang, säger Petter Johansson, vi har stor ödmjukhet inför satsningen, men trots det har vi en uttalad ambition att nå stjärnstatus.

Restaurangchef  är vinexperten Lars Trogen (bild ovan, längst till vänster) – en man som hoppas bli Sveriges fjärde Master of Wine.

Ruben är den andra satsningen i Stockholm från krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman. De båda ligger bakom relativt nyöppnade Aristo vid Karlaplan. Deras nya projekt Ruben ligger på Malmskillnadsgatan vid Jakobergsgatan.

Nytt på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

Restaurangens koncept har hämtat inspiration från Rubens och Douglas långa karriärer som tagit dem runt om i världen. Menyn bjuder på en resa som hämtat smakinspiration från Italien, Asien, Afrika och det nordiska köket. Låter helgarderat – inget fel i det.


Fler nyheter

Screenshot
Allt om Vins gala under namnet Årets Vinare är nu ett minne blott. Nu är det Mat & Vingalan som…
Screenshot
Den svenska Måltidsakademien har presenterat sina val av bästa böcker som kommit ut under året. Och fortfarande är jag imponerad…
Screenshot
Ett erbjudande från Goda Nyheter i samarbete med vinmagasinet Törst Vinmagasinet Törst ett av mina favoritmagasin när det gäller kunskap…
4 Alkoholist – fylla
– eller så här kokar man soppa på en spik För några månader sedan kund man in en rubrik i SvD…
Screenshot
Erbjudande i samarbete med Millhouse Förlag Stora Vinskolan är den mest kompletta vinbok som getts ut i Sverige. Det är…
Screenshot
Daniel Berlin och hans restaurang som öppnade för ett år sedan kan konstatera att det blev lyckat. Nu har nämligen…
7 WS top 100
Wine Spectators årliga topp 100-lista är kul läsning för oss vinvänner. Här är de tio främsta på deras digra lista….
Screenshot
Glögg är gott. Glögg är kul. I alla fall då och då. Det är ju bara jul en gång om…
2 Paul Svensson_Cajsa W priset
Sverige har fått ett nytt kokbokspris: Cajsa Warg-priset som med utmärkelsen Årets kokbok ska hylla ett verk som juryn ansett…
Screenshot
Marqués de Riscal i topp när World’s 50 Best rankar världens bästa vingårdar att besöka. Det var välförtjänt då de…