Ergo och Ruben nya krogdestinationer i Stockholm

Det går bra för nästan alla profilerade krogar i Stockholm. Nu har du två namn till att hålla reda på: Ruben och Ergo. 

Ergo satsar på fine dining om än i avslappad stil. Platsen är Artillerigatan 14 – en adress med ett ståtligt matrykte. Det var här Jakob Holmström och Anton Bjuhr skapade tvåstjärniga Gastrologik. 

Matambitioner på Ergo

Ergos köksmästare heter Petter Johansson (bild ovan, tredje man från vänster i övre raden) med erfarenhet från flera trestjärniga krogar bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York och Frantzén i Stockholm. Avsmakningsmenyn ska följa säsong (surprise!) och bygger på fem huvudserveringar, där gästen vid varje servering kan välja mellan två olika alternativ.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang, säger Petter Johansson, vi har stor ödmjukhet inför satsningen, men trots det har vi en uttalad ambition att nå stjärnstatus.

Restaurangchef  är vinexperten Lars Trogen (bild ovan, längst till vänster) – en man som hoppas bli Sveriges fjärde Master of Wine.

Ruben är den andra satsningen i Stockholm från krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman. De båda ligger bakom relativt nyöppnade Aristo vid Karlaplan. Deras nya projekt Ruben ligger på Malmskillnadsgatan vid Jakobergsgatan.

Nytt på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

Restaurangens koncept har hämtat inspiration från Rubens och Douglas långa karriärer som tagit dem runt om i världen. Menyn bjuder på en resa som hämtat smakinspiration från Italien, Asien, Afrika och det nordiska köket. Låter helgarderat – inget fel i det.


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…