Gastronomiska utsvävningar 104 meter upp i luften

Jag är mycket förtjust i coola hotell speciellt om de också har en spektakulär utsikt. Snart har jag chansen i Göteborg där hotellgruppen Strawberry precis öppnat portarna till nya Clarion Hotel Draken. Med sina 34 våningar är det Sveriges högsta hotellbyggnad.

Hotellet ligger mitt på Järntorget, i Göteborgs hjärta, och har totalt 474 hotellrum och några sviter. Alla rum har en viss industriell inredning där hotellets genomgående tema av filmhistoria både syns och känns. Huset ska också vara en plats för nöje, konferens, kultur och unika smakupplevelser. Vad gäller filmhistoria handlar det om att den k-märkta biografen Draken bevaras i hjärtat av hotellet liksom nöjespalatset Vågen.

Brasserie Draken ligger på en hög nivå – höjdmässigt.

Det nya Clarion Hotel Draken är därmed inte bara en angelägenhet för gäster i staden. 

– Vi jobbar hårt på att slå hål på myten om att hotell endast är för hotellets boende. Draken ska minst lika mycket vara ett ställe för de som bor på orten: en kulturscen och inte minst en plats med ett unikt utbud av dryck och mat – vi ska vara göteborgarnas hotell, säger hotelldirektör Martin Wiholm.

Här svävar själva draken i Brasseriet.

På våning 33, 104 meter upp, ligger Brasserie Draken omringat av panoramafönster som bjuder på en magnifik utsikt över staden och hamninloppet. Brasseriet har en meny influerad av de franska brasserierna likaväl som av västkustens råvaror, deklarerar köksmästare  Peter Wallin. 

Vinlistan har handplockats av sommelier Andreas Hiller. En trappa upp finns också en rooftop-bar med en helt egen cocktailmeny skapad av den prisvinnande bartendern Arber Bamci.

Foto: Erik Nissen Johansen.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…