Gustav Leonhardt till Bocuse d’Or-final

Jodå, det gick vägen för Sveriges tävlande i Europafinalen inför för Bocuse d’Or 2025: Gustav Leonhardt. Genom sin silverplats tog han sig vidare till finalen i Lyon som hålls i slutet av januari 2025.

Gustav Leonhardt, Årets kock 2021, hade siktat på vinst – varför inte? Det räckte inte riktigt. Men faktum var att det bara skiljde några få poäng till segraren Danmark – och trean Norge var inte heller långt efter.

Tävlingen hölls i Trondheim och därmed blev det både skrei, pilgrimsmussla och klippfisk som råvaror i den stora ”platter-serveringen” – alltså på bricka. För tallriksserveringen hade man valt renkött av olika slag med Linie-akvavit som smaksättare.

Spännande utmaningar som Gustav Leonhardt klarade galant – men så har han också tränat varje dag sedan oktober. På samma rätter med samma råvaror. Hans sambo blev dock lite trött på att äta skrei – mer eller mindre varje dag. Det kan man instämma i.

I finalen i januari 2025 ställs Sverige mot 24 andra länder där tio av dem kommer från Europa.

Bild: Team Sweden tar silverplatsen i Bocuse d’Or Europe 2024. Foto: Berre


Fler nyheter

Screenshot
Allt om Vins gala under namnet Årets Vinare är nu ett minne blott. Nu är det Mat & Vingalan som…
Screenshot
Den svenska Måltidsakademien har presenterat sina val av bästa böcker som kommit ut under året. Och fortfarande är jag imponerad…
Screenshot
Ett erbjudande från Goda Nyheter i samarbete med vinmagasinet Törst Vinmagasinet Törst ett av mina favoritmagasin när det gäller kunskap…
4 Alkoholist – fylla
– eller så här kokar man soppa på en spik För några månader sedan kund man in en rubrik i SvD…
Screenshot
Erbjudande i samarbete med Millhouse Förlag Stora Vinskolan är den mest kompletta vinbok som getts ut i Sverige. Det är…
Screenshot
Daniel Berlin och hans restaurang som öppnade för ett år sedan kan konstatera att det blev lyckat. Nu har nämligen…
7 WS top 100
Wine Spectators årliga topp 100-lista är kul läsning för oss vinvänner. Här är de tio främsta på deras digra lista….
Screenshot
Glögg är gott. Glögg är kul. I alla fall då och då. Det är ju bara jul en gång om…
2 Paul Svensson_Cajsa W priset
Sverige har fått ett nytt kokbokspris: Cajsa Warg-priset som med utmärkelsen Årets kokbok ska hylla ett verk som juryn ansett…
Screenshot
Marqués de Riscal i topp när World’s 50 Best rankar världens bästa vingårdar att besöka. Det var välförtjänt då de…