Jimmi Ericsson kan ge oss guld i Kock-VM

För en månad sedan avgjordes Bocuse d’Or, kockarnas världsmästerskap, där Sverige kom på en femteplats. 2023 är det dags för nästa världsfinal. Det ser kocken Jimmi Ericsson fram emot. Han har precis tävlat sig till att bli Sveriges kandidat.

Bocuse d’Or är kockbranschens Formel 1. I denna värld är en seger i tävlingen det finaste man kan uppleva. Nu har Jimmi Ericsson chansen. Uppladdningen börjar genast – redan nästa år är siktet inställt på EM-tävlingen – en delfinal för att ta sig till huvudfinalen i Lyon. 

Imponerande smaker och otroliga uppläggningar av Jimmi Eriksson.

I svenska uttagningen vann han i en duell över Christian Siberg från ölkrogen Omaka. Jimmi Ericsson är lycklig över sin prestation efter uttagningen.

– En otrolig lättnad – jag är superstolt över vad jag presterade – jag levererade precis det jag tänkt.

Du har tidigare vunnit Årets Kock – hur är detta i jämförelse?

– Svårt – Årets Kock kommer jag dock aldrig att glömma. Jag jobbade på Lilla Ego och vi var tre från Lilla Ego i finalen det året. Otroligt!

I juryn fanns fr v Sebastian Gibrand, Henrik Norström, Florencia Abella, Tommy Myllymäki och Markus Aujalay.

Jimmi Eriksson är 34 år och uppväxt i Kungsängen utanför Stockholm. Förutom Årets Kock 2016 har han guld från Nordiska Mästerskapen och guld i Global Chef Challenge. Dessutom har han varit lagkapten för kocklandslaget. Idag arbetar han som kreativ ledare hos Stadshusrestauranger i Stockholm samt driver Jimmi Eriksson Gastronomi.


Fler nyheter

1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…
6 DRC_foto Sothebyts
Yngre generationer kanske dricker mindre, men dryckesauktionerna för vin och sprit frodas. Här är de senaste marknadsinsikterna från Sotheby’s årliga…
1 OIV-toppbild
Både konsumtionen och produktionen av vin i världen minskade kraftigt 2023 – jämfört med året innan. Ett glädjeämne kan vara att…
2 Slakthuset – översikt
Förra året anade många att något stort skulle hända på det gamla Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Då öppnade Adam…
3 Veckans Fem - rose+riesling
När sommaren närmar sig fyller jag gärna glasen med rosé – som de flesta andra. Men värmen och solen är…
4 Cider från Pomologik
Nu är det dags att uppmärksamma svensk cider. När Cider World 2024 genomfördes i Frankfurt kammade sörmländska Pomologik hem hela…