Jimmi Ericsson kan ge oss guld i Kock-VM

För en månad sedan avgjordes Bocuse d’Or, kockarnas världsmästerskap, där Sverige kom på en femteplats. 2023 är det dags för nästa världsfinal. Det ser kocken Jimmi Ericsson fram emot. Han har precis tävlat sig till att bli Sveriges kandidat.

Bocuse d’Or är kockbranschens Formel 1. I denna värld är en seger i tävlingen det finaste man kan uppleva. Nu har Jimmi Ericsson chansen. Uppladdningen börjar genast – redan nästa år är siktet inställt på EM-tävlingen – en delfinal för att ta sig till huvudfinalen i Lyon. 

Imponerande smaker och otroliga uppläggningar av Jimmi Eriksson.

I svenska uttagningen vann han i en duell över Christian Siberg från ölkrogen Omaka. Jimmi Ericsson är lycklig över sin prestation efter uttagningen.

– En otrolig lättnad – jag är superstolt över vad jag presterade – jag levererade precis det jag tänkt.

Du har tidigare vunnit Årets Kock – hur är detta i jämförelse?

– Svårt – Årets Kock kommer jag dock aldrig att glömma. Jag jobbade på Lilla Ego och vi var tre från Lilla Ego i finalen det året. Otroligt!

I juryn fanns fr v Sebastian Gibrand, Henrik Norström, Florencia Abella, Tommy Myllymäki och Markus Aujalay.

Jimmi Eriksson är 34 år och uppväxt i Kungsängen utanför Stockholm. Förutom Årets Kock 2016 har han guld från Nordiska Mästerskapen och guld i Global Chef Challenge. Dessutom har han varit lagkapten för kocklandslaget. Idag arbetar han som kreativ ledare hos Stadshusrestauranger i Stockholm samt driver Jimmi Eriksson Gastronomi.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…