Krognytt: City Food Hall, Farang, Enjoy Bazaar och Bord

Krogbranschen står inte still. I Stockholm har det varit mycket aktiviteter med nyetableringar de senaste månaderna. Här är en sammanfattning.

Det första jag noterar är att staden fått en ny streetfoodhall kallad Stockholm City Food Hall. Åtta olika restauranger serverar allt från hantverksmackor till New York-inspirerad pizza, högrevsburgare, sushi, ramen och bao. 

Sthlm City Food Hall satsar även på dryck med bland annat taiwanesiskt bubble tea och frozen yuzu baijiu. I konceptet ingår även DJ:s på helgerna. Målet är att skapa en spännande matdestination för både stockholmare och besökare i stan. Adress: Klarabergsgatan 29-31.

Stockholm City Food Hall på Klarabergsgatan.

I december öppnade krögarna bakom Farang Stockholm den sydfransk- och italienskinspirerade restaurangen Bar Nîmes. Kim Öhman (bild ovan), krögare på Farang Stockholm, förklarar konceptet med att det ska vara ”en lättillgänglig, okonstlad restaurang med en levande vinlista och ett fokus på bra stämning – samt hantverksmässig matlagning”. Adress: Rådmansgatan 25.

I fastigheten T-House på Engelbrektsplan i Stockholm har Michelinkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson öppnat sitt nya asiatiska restaurangkoncept Enjoy Bazaar. Nu tar de satsningen ytterligare ett steg framåt genom att lansera Black Milk Gastro Bar. Sedan 1 februari erbjuder man Daniels tolkning av omakase. Black Milk Gastro Bar har öppet onsdag-lördag med två sittningar kvällstid på Enjoy Bazaar.

De stängda Michelinkrogarna Oaxen, Gastrologik och Agrikultur har nu alla fått nya ägare. För Oaxen är det Fabrique, för Gastrologik kommer en kock att ta över – namnet har inte avslöjats än. Agrikultur på Roslagsgatan 43 har nyligen öppnat igen under namnet Bord. Drivande är kocken Joel Aronsson med förflutet på bland annat Fäviken Magasinet. Om du undrar: vedugnen är kvar.

En annan spännande nytetablering finns på Ringvägen 87 på Söder: Triton. Bakom Triton står en erfaren krogtrio: Adrià Lorenzo, Erik Eriksson och Patric Kling. Krogen presenterar sig som en stimmig kvarterskrog med en fast trerättersmeny och en liten men levande vinlista.


Fler nyheter

Screenshot
Allt om Vins gala under namnet Årets Vinare är nu ett minne blott. Nu är det Mat & Vingalan som…
Screenshot
Den svenska Måltidsakademien har presenterat sina val av bästa böcker som kommit ut under året. Och fortfarande är jag imponerad…
Screenshot
Ett erbjudande från Goda Nyheter i samarbete med vinmagasinet Törst Vinmagasinet Törst ett av mina favoritmagasin när det gäller kunskap…
4 Alkoholist – fylla
– eller så här kokar man soppa på en spik För några månader sedan kund man in en rubrik i SvD…
Screenshot
Erbjudande i samarbete med Millhouse Förlag Stora Vinskolan är den mest kompletta vinbok som getts ut i Sverige. Det är…
Screenshot
Daniel Berlin och hans restaurang som öppnade för ett år sedan kan konstatera att det blev lyckat. Nu har nämligen…
7 WS top 100
Wine Spectators årliga topp 100-lista är kul läsning för oss vinvänner. Här är de tio främsta på deras digra lista….
Screenshot
Glögg är gott. Glögg är kul. I alla fall då och då. Det är ju bara jul en gång om…
2 Paul Svensson_Cajsa W priset
Sverige har fått ett nytt kokbokspris: Cajsa Warg-priset som med utmärkelsen Årets kokbok ska hylla ett verk som juryn ansett…
Screenshot
Marqués de Riscal i topp när World’s 50 Best rankar världens bästa vingårdar att besöka. Det var välförtjänt då de…