Krognytt: City Food Hall, Farang, Enjoy Bazaar och Bord

Krogbranschen står inte still. I Stockholm har det varit mycket aktiviteter med nyetableringar de senaste månaderna. Här är en sammanfattning.

Det första jag noterar är att staden fått en ny streetfoodhall kallad Stockholm City Food Hall. Åtta olika restauranger serverar allt från hantverksmackor till New York-inspirerad pizza, högrevsburgare, sushi, ramen och bao. 

Sthlm City Food Hall satsar även på dryck med bland annat taiwanesiskt bubble tea och frozen yuzu baijiu. I konceptet ingår även DJ:s på helgerna. Målet är att skapa en spännande matdestination för både stockholmare och besökare i stan. Adress: Klarabergsgatan 29-31.

Stockholm City Food Hall på Klarabergsgatan.

I december öppnade krögarna bakom Farang Stockholm den sydfransk- och italienskinspirerade restaurangen Bar Nîmes. Kim Öhman (bild ovan), krögare på Farang Stockholm, förklarar konceptet med att det ska vara ”en lättillgänglig, okonstlad restaurang med en levande vinlista och ett fokus på bra stämning – samt hantverksmässig matlagning”. Adress: Rådmansgatan 25.

I fastigheten T-House på Engelbrektsplan i Stockholm har Michelinkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson öppnat sitt nya asiatiska restaurangkoncept Enjoy Bazaar. Nu tar de satsningen ytterligare ett steg framåt genom att lansera Black Milk Gastro Bar. Sedan 1 februari erbjuder man Daniels tolkning av omakase. Black Milk Gastro Bar har öppet onsdag-lördag med två sittningar kvällstid på Enjoy Bazaar.

De stängda Michelinkrogarna Oaxen, Gastrologik och Agrikultur har nu alla fått nya ägare. För Oaxen är det Fabrique, för Gastrologik kommer en kock att ta över – namnet har inte avslöjats än. Agrikultur på Roslagsgatan 43 har nyligen öppnat igen under namnet Bord. Drivande är kocken Joel Aronsson med förflutet på bland annat Fäviken Magasinet. Om du undrar: vedugnen är kvar.

En annan spännande nytetablering finns på Ringvägen 87 på Söder: Triton. Bakom Triton står en erfaren krogtrio: Adrià Lorenzo, Erik Eriksson och Patric Kling. Krogen presenterar sig som en stimmig kvarterskrog med en fast trerättersmeny och en liten men levande vinlista.


Fler nyheter

1 Hypnosbild
När smakar ett vin som allra bäst? Svaret är att ingen vet – även om det studerats tusentals gånger. Inte minst…
2 Parker-poäng_ögon-titel
Det är lätt att ondgöra sig över alla dessa Parker-poäng som breder ut sig över världen. Idag är det värre…
3 Vinskolan_Mikael+CJ
Podcasten Vinskolan fyller snart hundra avsnitt. Vem hade trott det? Inte jag och sonen i alla fall. Nu har vi ställt…
Screenshot
Alpviner har blivit ett begrepp de senaste åren. Varför? Ja, dels är det ju lockande med vinupplevelser i alpmiljö – men…
5 Espresso Martini-titel
Under mina resor till Singapore, Australien och Nya Zeeland den senaste tiden har det blivit några cocktails. Ofta är valen…
Screenshot
Årets var 1960. Dagens Systembolag var fem år gammalt. De hade en ambition att förändra dryckes-Sverige – från brännvin till…
1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…