I slutet av mars får tvåstjärniga Aloë i Stockholm finbesök när Barcelonakocken Albert Adrià gästspelar. Det är hans första besök i vår huvudstad.
Albert Adrià är bror till legendkocken Ferran Adrià. Tillsammans drev de i över tjugo år världens mest hajpade restaurang: El Bulli norr om Barcelona. På World’s 50 Best-listan låg den i topp under fem år. Det sägs att väntelistan för att få bord de sista åren innehöll flera hundratusen namn. El Bulli stängde 2011.
Albert Adrià har under senare år drivit restauranger som Tickets, Pakta och Hoja Santa. Nu är han verksam med Michelinrestaurangen Enigma i Barcelona.
I Stockholm, eller snarar i Älvsjö, kommer Albert Adrià att servera en meny med inspiration från åren inom gastronomin – vilket bara det är en anledning att åka till Aloë på gästspel den 22 och 23 mars. Men kostar det så smakar det – nämligen 3 900 kronor. Det erbjuds också ett vin/dryckespaket för 2 500 kronor.
Gästspelet görs i samarbete med Estrella Damm – Barcelonas egen öl.