Moskva växer starkt som gourmetstad

Den något ensidiga kosten med vodka och belugacaviar är sedan länge förbi. Nu är det annan gourmetmat som gäller på lyxkrogarna i Moskva. Den gamla Sovjettiden känns fjärran nu när nio av stadens restauranger belönas med Michelinstjärnor.

Ceremonin i Moskva när det hela avslöjades skedde för en vecka sedan. Nu räknar många Moskva som en av världens viktiga destinationer för gourmeter och foodies. Två restauranger, Twins Garden och Artest, fick två stjärnor och sju andra belönades med en stjärna.

– Detta är en ny era för den ryska restaurangbranschen, förklarar ryska restaurangexperten Gennady Josefavichus enligt Reuters.

Bland de enstjärniga finns berömda White Rabbit, som erbjuder både en fantastisk utsikt över huvudstaden och en avsmakningsmeny med ryska klassiker omstöpta i ny gastronomisk skepnad. Övriga enstjärniga krogar i Moskva är Beluga, Biologie, Grand Cru, Sakhalin, Savva och Selfie.

Här presenteras de bästa restaurangerna i Moskva – enligt guide Michelin.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…