Nu, äntligen, har Ergo kunnat visas upp för allmänheten. Det tog tid att få lokalen i ordning efter att Gastrologik flyttade ut 2022. Under tiden har ambitionerna skruvats upp rejält.
Det är hemvändaren Petter Johansson som nu ska visa världen vad han kan i sin första egna restaurang. Tidigare har han jobbat på bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York, Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore. Hans ambition är att skapa en elegant, men avslappnad, franskinspirerad fine dining krog. Med sikte på Guide Michelin-stjärnor.
Vinlistan på Ergo är skapad av sommelier Fredrik Lundgren. Inriktningen är klassisk med fokus på Frankrike. Serveringsteamet leds av erfarna Sanna Risberg. Restaurangchef är vinexperten Lars Trogen.
– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, säger Petter Johansson.
Min egen upplevelse är att de både kan och borde ta en plats bland Michelin-krogarna i Sverige. Inte bara för maten: miljön och ambiancen i den vackert stajlade lokalen bidrar till känslan.
Bakom Ergo står paret Patrick och Jessica Söderlund.
Foto: Mikael Mölstad (samtliga bilder).