Nu har Gastrologik-hörnan fått en värdig efterföljare

Nu, äntligen, har Ergo kunnat visas upp för allmänheten. Det tog tid att få lokalen i ordning efter att Gastrologik flyttade ut 2022. Under tiden har ambitionerna skruvats upp rejält.

Det är hemvändaren Petter Johansson som nu ska visa världen vad han kan i sin första egna restaurang. Tidigare har han jobbat på bland annat Gordon Ramsay i London, Per Se i New York, Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore. Hans ambition är att skapa en elegant, men avslappnad, franskinspirerad fine dining krog. Med sikte på Guide Michelin-stjärnor.

Kammussla med krusbär och pepparrot. Potatistuyau med löjrom och smetana.

Vinlistan på Ergo är skapad av sommelier Fredrik Lundgren. Inriktningen är klassisk med fokus på Frankrike. Serveringsteamet leds av erfarna Sanna Risberg. Restaurangchef är vinexperten Lars Trogen.

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, säger Petter Johansson. 

Piggvar à la brioche med caviar och valnötter. Ankconsommé med ravioli och enoki.

Min egen upplevelse är att de både kan och borde ta en plats bland Michelin-krogarna i Sverige. Inte bara för maten: miljön och ambiancen i den vackert stajlade lokalen bidrar till känslan.

Bakom Ergo står paret Patrick och Jessica Söderlund

Läs mer här

Foto: Mikael Mölstad (samtliga bilder).


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…