Nya ägare till White Guide vill skapa expansion och tillväxt

White Guide Global har fått nya ägare. Som en av grundarna år 2004 glädjer jag mig mycket åt detta. Åtgärden har blivit nödvändig då pandemin och huvudägarens frånfälle gjorde det svårt att fortsätta.

Den nya ägartrion består av Peter Kjellberg, med lång erfarenhet från internationell affärsutveckling inom bland annat Mercedes och Thule. Den andre i ägartrion heter Öjje Holt, entreprenör och grundare av det digitala livsstilsbolaget Acamp, medgrundare till Acast och med tidigare bakgrund på Spotify, Microsoft och Apple. Den tredje heter Per Spångberg och är bland annat grundare av Levels Group, Nordens ledande Venture Studio som bland annat är digital partner till Vogue Scandinavia.  

Peter Kjellberg tar rollen som VD, Öjje Holt ansvarar för strategiska samarbeten och Per Spångberg blir blir Ordförande i bolaget. 

De nya ägarna säger i ett pressmeddelande att de kommer att fortsätta utveckla verksamheten framåt och accelerera både den digitala och fysiska närvaron inom den nordiska gastronomin. 

– Nordisk gastronomi skulle inte vara vad den är utan White Guide, säger Peter Kjellberg.

– Vi skall förvalta arvet genom att fortsätta vara oberoende, nyfikna och trovärdiga. Vi skall fortsätta tillföra kunskap och inspiration till matintresserade. För mig personligen är det här en livslång passion och en dröm som nu blir verklighet.

Den nya ägartrion kommer nu att sjösätta en affärsplan som de slipat på under en tid.

– Vi kommer vara noga med att bevara kärnan i det som har gjort White Guide till vad den är och står för idag, samtidigt som vi löpande genom innovation och nytänkande inför spännande förändringar, allt för att förbättra upplevelsen för våra användare och partners, förklarar Öjje Holt. 

White Guide har varit en naturlig destination för matälskare i Norden sedan den första guiden utkom 2005. White Guide följer utvecklingen inom gastronomi och matkultur genom nyhetsbevakning, trendanalyser, guider och oberoende tester. 


Fler nyheter

1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…
6 DRC_foto Sothebyts
Yngre generationer kanske dricker mindre, men dryckesauktionerna för vin och sprit frodas. Här är de senaste marknadsinsikterna från Sotheby’s årliga…
1 OIV-toppbild
Både konsumtionen och produktionen av vin i världen minskade kraftigt 2023 – jämfört med året innan. Ett glädjeämne kan vara att…
2 Slakthuset – översikt
Förra året anade många att något stort skulle hända på det gamla Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Då öppnade Adam…
3 Veckans Fem - rose+riesling
När sommaren närmar sig fyller jag gärna glasen med rosé – som de flesta andra. Men värmen och solen är…
4 Cider från Pomologik
Nu är det dags att uppmärksamma svensk cider. När Cider World 2024 genomfördes i Frankfurt kammade sörmländska Pomologik hem hela…