Nytt magasin för nyfika matvänner

Matprofilerna Jens Linder och Tove Oskarsson Henkel har en nytt matmagasin ihop. Namnet är Gastronaut och den ska komma ut med fyra nummer per år.

–  Gastronaut är för dig som brinner extra för mat och dryck och vill göra smakliga upptäcktsfärder i tid, rum och tanke, förklarar publisher Tove Oskarsson Henkel som tidigare varit chefredaktör på magasinet Gourmet.

Chefredaktör är Jens Linder känd som matkrönikör och receptskapare på Dagens Nyheter.

– Vi ska berätta om trender, mathistoria, forskning, nyheter och personliga upplevelser – men det ska även handla om nya prylar, kryddor och råvaror, understryker Jens Linder.

Det första numret på hela 164 sidor utkom i veckan och har temat Aromernas Rike.


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…