Pandemin skapar exportsuccé i Provence

Sedan decennier har Provence varit sinnebilden för det goda livet och blekrosa champagne. Detta har nu i dessa rosévinernas tidevarv skapat stora framgångar för ekonomin i denna franska region.

När i princip alla andra franska regioner drabbats av försäljningsbortfall på grund av coronapandemin står Provence för en rejäl ökning. Enligt CIVP (Conseil interprofessionnel des vins de Provence) har Provence exporterat nästan sextio miljoner flaskor under 2020 – en ökning med 5,6 procent från 2019. Det totala värdet ligger på knappt 300 miljoner euro (cirka tre miljarder SEK).

Den franska region som drabbats mest under pandemin är Champagne som tappat sjutton procent av sin exportvolym.


Fler nyheter

Screenshot
Allt om Vins gala under namnet Årets Vinare är nu ett minne blott. Nu är det Mat & Vingalan som…
Screenshot
Den svenska Måltidsakademien har presenterat sina val av bästa böcker som kommit ut under året. Och fortfarande är jag imponerad…
Screenshot
Ett erbjudande från Goda Nyheter i samarbete med vinmagasinet Törst Vinmagasinet Törst ett av mina favoritmagasin när det gäller kunskap…
4 Alkoholist – fylla
– eller så här kokar man soppa på en spik För några månader sedan kund man in en rubrik i SvD…
Screenshot
Erbjudande i samarbete med Millhouse Förlag Stora Vinskolan är den mest kompletta vinbok som getts ut i Sverige. Det är…
Screenshot
Daniel Berlin och hans restaurang som öppnade för ett år sedan kan konstatera att det blev lyckat. Nu har nämligen…
7 WS top 100
Wine Spectators årliga topp 100-lista är kul läsning för oss vinvänner. Här är de tio främsta på deras digra lista….
Screenshot
Glögg är gott. Glögg är kul. I alla fall då och då. Det är ju bara jul en gång om…
2 Paul Svensson_Cajsa W priset
Sverige har fått ett nytt kokbokspris: Cajsa Warg-priset som med utmärkelsen Årets kokbok ska hylla ett verk som juryn ansett…
Screenshot
Marqués de Riscal i topp när World’s 50 Best rankar världens bästa vingårdar att besöka. Det var välförtjänt då de…