Praktverk om vinkällare, prisbelönt vinskola och Njuta-bok

Dags för beröm. Millhouse Förlag med Mikael Mölstad, som ligger bakom detta nyhetsbrev, är i ropet denna vecka. Nu presenteras ett helt unik bok om hur man lagrar och njuter av vin. Samtidigt belönas boken Njuta och Stora Vinskolan.

Titeln på boken om vinkällare är: Trettio vinkällare – konsten att lagra och njuta av vin. Detta praktverk är skapat av Johan Magnusson, en av Sveriges mest välrenommerade sommelierer som bland annat grundat Magnusson Fine Wine. ”Trettio vinkällare” är en komplett guide för alla som vill skapa sin egen vinkällare – både vad gäller inredning och viner.

Boken ger alla tips och kloka råd. Även för dig som redan har en vinkällare. Halva boken är en bild- och textkavalkad som ger en unik inblick i trettio svenska vinkällare.

– Detta är mitt bidrag till det jag tycker tillhör livets väsentligheter: att unna sig en vinkällare, säger Johan Magnusson.

Johan Magnusson har skapat ett riktigt praktverk.

Samtidigt har Stora Vinskolan just fått pris från World Cookbook Award i klassen ”Wine Education”. Mycket hedrande eftersom det är just det boken handlar om: att lära sig alla grunder om vin på ett lättsamt och pedagogiskt sätt.

Boken Njuta – marmiterna, gastronomin och måltiden är en antologi kring mat och måltid. I denna inspirationsbok kompletteras det breda och djupa innehållet med berättelser från flera av Sveriges största matprofiler, Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt, som ger sin syn på gastronomin och måltiden.

Njuta vann i förra vecken i kategorin Livsstilslitteratur i ”Årets svenska måltidslitteratur 2021”.  

Suveräna julklappar allihop – köp i din bokhandel eller beställ på Bokus eller Adlibris!


Fler nyheter

1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…
6 DRC_foto Sothebyts
Yngre generationer kanske dricker mindre, men dryckesauktionerna för vin och sprit frodas. Här är de senaste marknadsinsikterna från Sotheby’s årliga…
1 OIV-toppbild
Både konsumtionen och produktionen av vin i världen minskade kraftigt 2023 – jämfört med året innan. Ett glädjeämne kan vara att…
2 Slakthuset – översikt
Förra året anade många att något stort skulle hända på det gamla Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Då öppnade Adam…
3 Veckans Fem - rose+riesling
När sommaren närmar sig fyller jag gärna glasen med rosé – som de flesta andra. Men värmen och solen är…
4 Cider från Pomologik
Nu är det dags att uppmärksamma svensk cider. När Cider World 2024 genomfördes i Frankfurt kammade sörmländska Pomologik hem hela…