Vår svenska mästarkock Mathias Dahlgren är Sveriges enda guldmedaljör i Bocuse d’Or. Han är också känd som en stor innovatör och trendskapare när det gäller krogar. Nu har han lämnat sitt vegetariska tema på Grand Hotel och satsar istället på råvaror med vattenanknytning.
Skaldjursrestauranger finns det många av. Men ingen har hittills satt ”akvatiska” råvaror som tema. Det handlar alltså om råvaror med anknytning till vatten. I sin programförklaring skriver Mathias Dahlgren att det handlar om en gastronomisk upptäcktsfärd där det kan serveras fiskar, skaldjur, sjöfåglar, alger, strandnära växter och andra delikatesser som lever i, vid eller på vattnet.
![](https://millhouse.se/wp-content/uploads/2023/08/3-Seafood-Gastro-ratt.jpg)
Namnet på restaurangen är Seafood Gastro och den ligger alltså i samma lokal på Grand Hotel där han tidigare haft sin fine dining-restaurang Rutabaga.
– Det här blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat, förklarar Mathias Dahlgren.
I teamet förutom Mathias Dahlgren finns Staffan Naess som operativ ledare och Jonas Hedqvist som chefskock. Foto: Lennart Weibull.
I första hand ska råvarorna vara vilda och komma från Skandinavien. Allt från friska vatten och hållbara bestånd.