Rutabaga går i graven och uppstår igen

Mästerkockarnas mästerkock och Bocuse d’Or-vinnaren Mathias Dahlgren stänger sin vegetariska krog på Grand Hôtel. Nu är det också klart att det blir en fortsättning – men på annat håll i Stockholm.

När Rutabaga, kålrot på amerikanska, öppnade 2017 var det en sensation. En helt vegetarisk fine-dining-restaurang utan kompromisser. Det blev en succé – även om det inte var givet. Efter snart sex år är det dags för nytt koncept i lokalen på Grand Hôtel. Vad har dock inte avslöjats än – men det påpekas att det blir ett koncept som Stockholm har saknat. Sista serveringen blir det 13 juli. Mathias Dahlgrens Matbar blir dock kvar i sina lokaler. 

Samtidigt avslöjar Mathias Dahlgren att Rutabaga kommer att uppstå igen i en ny och större form i Stockholm. Vi ser fram emot detta. När Mathias Dahlgren gör något nytt så är det verkligen nytt. Han är och har varit en av branschens främsta trendsättare. Mer om detta i sommar.


Fler nyheter

1 Gårdsförsäljning – alla tre
En bra dag för producenter av småskaligt och hantverksmässigt producerade alkoholdrycker – men också för besöksnäringen och svenska folket, meddelade…
2 Alla vinprovare
Under måndagen samlades Sveriges bästa vinproducenter och vinprovare på Stadshuskällaren i Stockholm för den första stora provningen av svenska viner. …
Screenshot
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna från många krogar är höga – besvikelser är återkommande. Sverige fick…
Screenshot
Försäljningen av Prosecco har slagit världen med häpnad. Det var nog många i Champagne som satte bubblet i vrångstrupen när…
Screenshot
Som på beställning kommer det nya rapporter om vädrets makter i april och maj från främst Frankrike. Vissa år är…
1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…