Rutabaga går i graven och uppstår igen

Mästerkockarnas mästerkock och Bocuse d’Or-vinnaren Mathias Dahlgren stänger sin vegetariska krog på Grand Hôtel. Nu är det också klart att det blir en fortsättning – men på annat håll i Stockholm.

När Rutabaga, kålrot på amerikanska, öppnade 2017 var det en sensation. En helt vegetarisk fine-dining-restaurang utan kompromisser. Det blev en succé – även om det inte var givet. Efter snart sex år är det dags för nytt koncept i lokalen på Grand Hôtel. Vad har dock inte avslöjats än – men det påpekas att det blir ett koncept som Stockholm har saknat. Sista serveringen blir det 13 juli. Mathias Dahlgrens Matbar blir dock kvar i sina lokaler. 

Samtidigt avslöjar Mathias Dahlgren att Rutabaga kommer att uppstå igen i en ny och större form i Stockholm. Vi ser fram emot detta. När Mathias Dahlgren gör något nytt så är det verkligen nytt. Han är och har varit en av branschens främsta trendsättare. Mer om detta i sommar.


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…