Är du trött på thaimat? Tänk om – nu har Isaan öppnat. Aldrig tidigare i Sverige har det funnits en så kvalificerad restaurang med smaker från Thailand. Det är Esperanto-kocken Sayan Isaksson som flyttat in på Berns med sin köksmästare Rod Pérez. När Sayan fick fria händer att forma sitt nya koncept reste han till sin födelseregion i nordöstra Thailand: Isaan. Vilket också fick bli namnet på restaurangen. Det hela är storslagen satsning på rätter med ursprungliga thaismaker. Men med nordiska råvaror (kokosmjölk är uteslutet) – och en modern twist. Som exempel: rostade märgben är inte vad jag förknippar med thaimat. De flesta rätter är relativt milda men räkna med att några har chilihetta så det räcker och blir över. Alla rätter funkar också för sharing. Öppet lunch och middag – och nu även brunch med thaiinspiration på helgerna.
Sayan bjuder på hembygdens smaker
Fler nyheter
Det blev en spännande väntan för de svenska gårdsproducenterna innan den 8 januari hade passerat. Det var nämligen den sista…
Det kan inte bli för många priser och galor i restaurangvärlden, tycker jag. Tyvärr har de flesta galor och priser…
Ett par nykomlingar som samsas med tre trotjänare på Systembolaget. Det finns anledning till att de tre hängt med så…
Oavsett om du går på vinkurs, har en vinklubb eller bara vill ha lite nöjesläsning för att bli bättre på…
Kan man göra auktionsfynd av vin? Nej, knappast – alla de förnämsta vinerna har idag en internationell marknad. Oavsett vilken…
Ingen tvekar längre om att det blir allt större problem med vinodlingarna i de allra sydligaste delarna i Europa. Nu…
Gott nytt år alla kära läsare. Ett nytt år har just börjat. Vilka nyheter i min värld av mat, krog…
Ett analysföretag i Kalifornien har gjort en omfattande studie av världsmarknaden för alkoholfria viner. Resultatet visar att intäkterna växer med…
Sverige hade inte varit Sverige om inte så många hade ondgjort sig över så mycket när det gäller Nobelfesten. Är…
Podcasten Vinskolan har verkligen varit populär 2024 – fler och fler lyssnar och uppskattar innehållet och pratet. Det tackar jag…