Sex blev åtta när Årets Kock räknat färdigt

Efter en krävande kvaltävling den 14 juni presenterades sex finalister till Årets Kock-finalen. Dock upptäcktes snart att kommunikationen om beräkningsmodeller till de tävlande varit bristfällig. Det var bara att räkna om och räkna rätt.

Resultatet blev att finalen nu kommer bestå av åtta tävlande.

– Vi strävar alltid efter tydlighet och öppenhet och beklagar verkligen att den nya bedömningsmetoden inte var tydligt framställd från början. Vi tar fullt ansvar för detta och kan därför välkomna även Louise och Luqaz till startfältet och ser fram emot en fantastisk final, säger Helene Kugelberg, VD Årets Kock.

Följande åtta kockar går vidare till finalen i Årets Kock 2023, 

(Utan inbördes ordning)

Christian Siberg, Stockholm, Limitless Food Creations AB/Swedish Taste.

Desirée Jaks, Stockholm, Spesso. 

Henric Herbertsson, Göteborg, SK Mat & Människor.

Louise Johansson, Göteborg, Taste by Louise.

Luqaz Ottosson, Visby, Restaurang ROT.

Marcus Bremdal, Trångsund, Chefly.

Markus Pettersson, Västra Frölunda, Restaurang Signum.

Oskar Persson, Huddinge, OM Gastronomi. 

Här kan du läsa mer om Årets kock 2023.

På bilden de sex som första fick finalplats. Foto: Samuel Unéus.


Fler nyheter

Screenshot
För några månader sedan skrev jag en krönika för Allt om Vin – det gör jag förvisso i varje nummer…
2 Svenska Gastronomipriset 2025
När det Svenska Gastronomipriset delades ut under en gala den 12 maj prisades femton personer inom gastronomin – framröstade av…
3 Stellagalan vinnare 2025
Stellagalan har sedan 2018 blivit en stark kraft för att lyfta fram kvinnor inom gastronomin. När årets prisutdelning genomfördes prisades…
4 Munskänkarna. Sveriges bästa blind 2025
Blindprovning av vin är lite som Formel 1 – varje sekund är det maximal skärpa som gäller. När Munskänkarna arrangerade…
Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…