Sverige fjärde bäst i världen på brödinbakad pastej

För första gången var Sverige med i denna otroligt franska tävling: konsten att göra den bästa Pâté-Croûte – det vill säga en lyxig pastej som bakats in i ett konstfullt utfört degomslag.

Jag måste påstå att det gick bra – Malidza Larsson från Restaurangakademien kom på fjärde plats. Vann gjorde förstås en fransman: Fréderic Le Guen-Jeffroy.

– Det har varit en otroligt lärorik upplevelse, den svenska uttagningen och perioden fram till VM har gett mig en enorm erfarenhet, säger Malidza Larsson.

Totalt tävlande fjorton länder från hela världen – bland annat USA, Japan, Tahiti (!) och England. 

Den internationella tävlingen Championnat du Monde de Pâté-Croûte har anordnats i Lyon sedan 2009.

Malidza Larssons bidrag som gav henne fjärdeplatsen. Kanske ett tips till julbordet?

Här skrev jag om uttagningen.


Fler nyheter

1 Gårdsförsäljning – alla tre
En bra dag för producenter av småskaligt och hantverksmässigt producerade alkoholdrycker – men också för besöksnäringen och svenska folket, meddelade…
2 Alla vinprovare
Under måndagen samlades Sveriges bästa vinproducenter och vinprovare på Stadshuskällaren i Stockholm för den första stora provningen av svenska viner. …
Screenshot
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna från många krogar är höga – besvikelser är återkommande. Sverige fick…
Screenshot
Försäljningen av Prosecco har slagit världen med häpnad. Det var nog många i Champagne som satte bubblet i vrångstrupen när…
Screenshot
Som på beställning kommer det nya rapporter om vädrets makter i april och maj från främst Frankrike. Vissa år är…
1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…