Tyska förlaget Falstaff lanserar nordisk krogguide

Norden tycks vara omåttligt intressant för internationella vänner av kulinariska krogbesök. Inte minst Köpenhamn hamnar ofta på gastronomivärldens kartor. Men även Stockholm tar för sig. Nu ska det tyska förlaget Falstaff lansera en nordisk restaurangguide.

I Tyskland, Schweiz och Österrike har förlaget Falstaff länge varit känt för sitt kvalitetsmagasin kring mat, dryck och resor. Nu satsar de på världsmarknaden genom nya internationella editioner av magasin, guider och webbplatser.

Nu är det alltså dags för Norden och Baltikum under varumärket Falstaff Nordic. Den första restaurangguiden för Falstaff Nordic & Baltics lanserades i Estland i november. Den fjärde mars är det Sveriges tur.

– Den svenska restaurangscenen är för närvarande en av de mest intressanta och lovande: innovativ, full av kreativitet och med ett starkt fokus på hållbarhet. Vi ser med glädje fram emot publiceringen av vår första svenska restaurangguide, säger Wolfgang Rosam, förläggare på Falstaff.

Vid lanseringen presenteras drygt hundra restauranger som alla har fått åttio poäng eller högre – vilket innebär en till fyra gafflar. De kriterier som bedöms är mat, dryck, service och atmosfär. I dryck ingår vinlista, alkoholfritt och även cocktails.

Chefredaktör för Falstaff Nordic i Skandinavien är Tove Oskarsson Henckel, en av vår ledande krogskribenter och även utgivare av magasinet Gastronaut.

Här kan du läsa mer om Falstaff internationella magasin och guider.


Fler nyheter

1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…
6 DRC_foto Sothebyts
Yngre generationer kanske dricker mindre, men dryckesauktionerna för vin och sprit frodas. Här är de senaste marknadsinsikterna från Sotheby’s årliga…
1 OIV-toppbild
Både konsumtionen och produktionen av vin i världen minskade kraftigt 2023 – jämfört med året innan. Ett glädjeämne kan vara att…
2 Slakthuset – översikt
Förra året anade många att något stort skulle hända på det gamla Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Då öppnade Adam…
3 Veckans Fem - rose+riesling
När sommaren närmar sig fyller jag gärna glasen med rosé – som de flesta andra. Men värmen och solen är…
4 Cider från Pomologik
Nu är det dags att uppmärksamma svensk cider. När Cider World 2024 genomfördes i Frankfurt kammade sörmländska Pomologik hem hela…