Tyska förlaget Falstaff lanserar nordisk krogguide

Norden tycks vara omåttligt intressant för internationella vänner av kulinariska krogbesök. Inte minst Köpenhamn hamnar ofta på gastronomivärldens kartor. Men även Stockholm tar för sig. Nu ska det tyska förlaget Falstaff lansera en nordisk restaurangguide.

I Tyskland, Schweiz och Österrike har förlaget Falstaff länge varit känt för sitt kvalitetsmagasin kring mat, dryck och resor. Nu satsar de på världsmarknaden genom nya internationella editioner av magasin, guider och webbplatser.

Nu är det alltså dags för Norden och Baltikum under varumärket Falstaff Nordic. Den första restaurangguiden för Falstaff Nordic & Baltics lanserades i Estland i november. Den fjärde mars är det Sveriges tur.

– Den svenska restaurangscenen är för närvarande en av de mest intressanta och lovande: innovativ, full av kreativitet och med ett starkt fokus på hållbarhet. Vi ser med glädje fram emot publiceringen av vår första svenska restaurangguide, säger Wolfgang Rosam, förläggare på Falstaff.

Vid lanseringen presenteras drygt hundra restauranger som alla har fått åttio poäng eller högre – vilket innebär en till fyra gafflar. De kriterier som bedöms är mat, dryck, service och atmosfär. I dryck ingår vinlista, alkoholfritt och även cocktails.

Chefredaktör för Falstaff Nordic i Skandinavien är Tove Oskarsson Henckel, en av vår ledande krogskribenter och även utgivare av magasinet Gastronaut.

Här kan du läsa mer om Falstaff internationella magasin och guider.


Fler nyheter

TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….
6 Ludwig Tjörnemo_Bocuse d'Or
Ännu är det inte dags för Bocuse d’Or-finalen i Lyon. Men redan nu har den svenska finalen avgjorts. Vinnare blev…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…