Vad gillar du mest i mitt nyhetsbrev?

Nu är året 2023 snart till ända. Detta är årets sista nyhetsbrevet. Jag återkommer den 18 januari med nya goda nyheter kring mat och dryck.

Måhända finns det större behov av dylika nyheter eftersom många säkert vill kalla 2023 ytterligare ett Annus Horribilis” –  vilket är latin för ”hemskt år” – som en tråkig kontrast till Annus Mirabilis som betyder “fantastiskt år”.

Nu önskar jag dig som läsare en synnerligen trevlig jul och ett gott nytt år – det kan vi behöva.

NYÅRSFRÅGAN

Vad vill du att jag ska skriva mer om nästa år?

Mejla mig på

Några vanliga teman är

Mat- och dryckesböcker

Restauranger 

Mousserande vin

Vintips

Sprit-öl-tips

Svenska drycker

Dryckesnyheter

Krönikor

Tävlingar 

Statistik


Fler nyheter

Screenshot
Allt om Vins gala under namnet Årets Vinare är nu ett minne blott. Nu är det Mat & Vingalan som…
Screenshot
Den svenska Måltidsakademien har presenterat sina val av bästa böcker som kommit ut under året. Och fortfarande är jag imponerad…
Screenshot
Ett erbjudande från Goda Nyheter i samarbete med vinmagasinet Törst Vinmagasinet Törst ett av mina favoritmagasin när det gäller kunskap…
4 Alkoholist – fylla
– eller så här kokar man soppa på en spik För några månader sedan kund man in en rubrik i SvD…
Screenshot
Erbjudande i samarbete med Millhouse Förlag Stora Vinskolan är den mest kompletta vinbok som getts ut i Sverige. Det är…
Screenshot
Daniel Berlin och hans restaurang som öppnade för ett år sedan kan konstatera att det blev lyckat. Nu har nämligen…
7 WS top 100
Wine Spectators årliga topp 100-lista är kul läsning för oss vinvänner. Här är de tio främsta på deras digra lista….
Screenshot
Glögg är gott. Glögg är kul. I alla fall då och då. Det är ju bara jul en gång om…
2 Paul Svensson_Cajsa W priset
Sverige har fått ett nytt kokbokspris: Cajsa Warg-priset som med utmärkelsen Årets kokbok ska hylla ett verk som juryn ansett…
Screenshot
Marqués de Riscal i topp när World’s 50 Best rankar världens bästa vingårdar att besöka. Det var välförtjänt då de…