Vad gillar du mest i mitt nyhetsbrev?

Nu är året 2023 snart till ända. Detta är årets sista nyhetsbrevet. Jag återkommer den 18 januari med nya goda nyheter kring mat och dryck.

Måhända finns det större behov av dylika nyheter eftersom många säkert vill kalla 2023 ytterligare ett Annus Horribilis” –  vilket är latin för ”hemskt år” – som en tråkig kontrast till Annus Mirabilis som betyder “fantastiskt år”.

Nu önskar jag dig som läsare en synnerligen trevlig jul och ett gott nytt år – det kan vi behöva.

NYÅRSFRÅGAN

Vad vill du att jag ska skriva mer om nästa år?

Mejla mig på

Några vanliga teman är

Mat- och dryckesböcker

Restauranger 

Mousserande vin

Vintips

Sprit-öl-tips

Svenska drycker

Dryckesnyheter

Krönikor

Tävlingar 

Statistik


Fler nyheter

1 Gårdsförsäljning – alla tre
En bra dag för producenter av småskaligt och hantverksmässigt producerade alkoholdrycker – men också för besöksnäringen och svenska folket, meddelade…
2 Alla vinprovare
Under måndagen samlades Sveriges bästa vinproducenter och vinprovare på Stadshuskällaren i Stockholm för den första stora provningen av svenska viner. …
Screenshot
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna från många krogar är höga – besvikelser är återkommande. Sverige fick…
Screenshot
Försäljningen av Prosecco har slagit världen med häpnad. Det var nog många i Champagne som satte bubblet i vrångstrupen när…
Screenshot
Som på beställning kommer det nya rapporter om vädrets makter i april och maj från främst Frankrike. Vissa år är…
1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…