Vilket vinglas är bäst – egentligen?

Det beror på vem du frågar. Om du frågar världens största tillverkare av vinglas, Riedel, är svaret givet: Det vinglas som är skapat för det vin som du ska dricka. Deras affärsidé är nämligen att skapa en speciell glasdesign för vilket vin eller druva som helst. Det blir många glas därhemma. Eller kan du tänka som Operakällaren. Nyligen har de lanserat en servisserie om bara tre glas – designat exklusivt av Erika Lagerbielke och handblåsts av Orrefors. Ett av glasen är bäst till champagne, ett passar mest vita viner och ett är bäst för rött. Det långa tunna benet ska harmoniera med lokalen och dess takhöjd på nästan sex meter. Erika Lagerbielke är annars mest känd för Orrefors vinglasserie Difference. De har jag några av hemma, liksom Riedel. Men till vardags får det bli Ikeas utmärka vinglas Ivrig.


Fler nyheter

Screenshot
Vintips i samarbete med Bolla Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano 1953…
1 Glumslöv_Medoc Marathon-titel
Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer. Min första…
2 Handpickerd-Vinder-titel
Första april-skämten har etablerat sig även i vinbranschen. Varje år bjuder i alla fall på några guldkorn. Här är mina…
Duckhorn Decoy-titel2
Artikel i samarbete med Ward Wines Imorgon fredag lanseras Decoy Limited Sonoma Coast Chardonnay i det tillfälliga sortimentet. Om du,…
Screenshot
Vilka viner gäller till påskmaten? Vem vet?  Det beror förstås på vad man äter. Här ett knippe viner att spana…
5 Falstaff2025_alla vinnare
I år samlades Sveriges och Danmarks restaurangelit i Malmö för att fira lanseringen av Falstaff Restaurant Guide 2025 i svensk…
Screenshot
Om någon ska göra böcker med fakta om olika cocktails så är det mästaren själv, Hans-Olov Öberg. På sitt eget…
7 Star Wine List vinnare 2025
Den internationella organisationen Star Wine List har presenterat vinnande vinlistor i Sverige. Mesta vinnaren blev PM & Vänner i Växjö….
Screenshot
Ingen kommer undan den artificiella intelligensen. Inom vinindustrin spanar man överallt på hur dessa algoritmer ska kunna utveckla vinproduktionen. För…
2 Sixhands på fyr - titel
Ju fler kockar – desto bättre soppa? Ja, varför inte? När Hallands tre mest prisade och michelinbelönade kockar slog sig…