Lilla Glumslöv söder om Helsingborg lockar nu till ett maraton-lopp där vin och smårätter serveras var fjärde kilometer.
Min första tanke var: är det första april? Men artikeln i Helsingborgs Dagblad kom faktist veckan innan (jag har dubbelkollat). Min andra tanke var: är det ens tillåtet? Det låter, som vi brukar säga, väldigt ”osvenskt”. Men å andra sidan är inte Skåne riktigt Sverige ibland.
Bakom loppet finns Josefine Yjord från just Glumslöv. Hon och hennes make har tidigare arrangerat lite udda lopp som Glumslöv Backyard Ultra där man ska springa så länge man orkar, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Men denna gång är idén lite galnare, erkänner Josefine Yjord.

Inspirationen kommer från berömda Médoc Marathon där tiotusentals, oftast utklädda, löpare springer sina 42 kilometer med stopp för både vin och ostron. (Se titelbilden)
Glumslövs vin-maraton ska genomföras den 26 april. Antingen springer man ett helt eller ett halvt maratonlopp i dessa vackra trakter mellan Landskrona och Helsingborg. Dryck och mat dukas upp var fjärde kilometer.
Hela 450 personer är nu anmälda – och där har man också satt stopp för att det hela inte ska bli en logistisk mardröm. Liksom i Bordeaux uppmanas alla att vara utklädda – helst till något franskt.
Räkna med mycket basker, baguette och tvärrandiga tröjor.