Berry Bros & Rudd startar äntligen en spritbutik

Om du inte känner till Englands äldsta vinhandlare: BBR – det vill säga Berry Bros & Rudd – har du inte koll på vinvärlden. Kan jag tycka, lite överdrivet.

Faktum är dock att denna institution dyker upp allt som oftast i nyhetsflödet för alla som gillar att köpa vin. Ett besök i London utan att någon gång kliva in på BBR:s butik på 3 St James’s Street är en miss. It is very traditional British. Betänk att de öppnade för 326 år sedan.

Nya butiken ligger i stiliga kvarter kring St James Street i London.

Men hittills har de nästan bara handlat med vin – men nu är det dags att ändra sig. Fram i april öppnar BBR även en spritbutik nära vinbutiken (i en gammal cigarraffär). Den nya butiken blir naturligtvis också något extra. Där kommer att finnas mer än 900 olika spritdrycker på hyllorna – och knappast någon enda simpel gin eller billig whisky. BBR har en köpstark målgrupp.

”Efter öppnandet av spritbutiken i vår kommer våra kunder också att bjudas in till evenemang där de  får chansen att prova några av världens bästa spritdrycker” – meddelar BBR i ett pressmeddelande.

Här kan du läsa mer.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…