Dags att ta en vintur i England

Svenska och danska vingårdar i alla ära. Men för mig är en resa bland engelska vingårdar många strån vassare. Jag upplever att de ligger tjugo år före oss i vinutvecklingen.

Majoriteten av producenter gör mousserande vin. Då handlar det om mycket kvalificerat English Sparkling wine – på samma nivå som de bästa i Champagne. 

Den brittiska producentorganisationen Wine & Spirit Trade Association (WSTA) har utvecklat en vintur bland producenterna. Där presenterar de fjorton av de hundratals som finns. Men dessa fjorton är definitivt bland de bästa – de kan jag lova eftersom jag besökt de flesta av dem. Senast nu i maj var jag på Gusbourne.

Hela denna Wine Trail presenteras i en broschyr som du kan ladda ner här.


Fler nyheter

1 Elektronisk tunga
Forskare vid Washington State University har nyligen utvecklat en tunga som kan känna smak. Vid tester har den visat sig…
2 Furuhem nytt - titel
Många blev förvånade när Fäviken-hjälten Magnus Nilsson blev med äppelodling på Bjärehalvön. När han köpte ett gammalt pensionat i Båstad…
3 Blossa årgång 2024+
Igår på onsdagen inträffade den stora Årets Glögg-dagen. Tre producenterna passade på att under samma timme att presentera fyra olika…
Screenshot
För två veckor sedan genomfördes en vinprovning i Skåne som många menar kommer att gå till historien. I The Swedish…
5 GammelDansk_60 år
Min relation till Gammel Dansk är god. Denna, som jag trodde urgamla danska kryddbitter, har följt mig genom livet. Att…
6 Moselfloden_trittenheim
Ska du neråt i Europa i höst? Då ska du passa på att leta upp några av de bästa vinvägarna….
1-TSWT-grupp
Den länge efterlängtade provningen när svenska viner möter Europa är avlutad. Resultatet blev för svenskt vinnäring mycket positivt. Ett svenskt…
2 Rasmus Munck_Alchemist
För fjärde året i rad ligger danska Alchemist i topp på OAD:s lista över Europas toppkrogar. Tvåa är spanska Etxebarri…
3 Vrak-champagne-flaskor
Östersjön är en fantastisk gravplats för gamla skepp. Det handlar både om att skeppsmaskar inte kan leva där som i…
4 Circ gastro bild
Artikel i samarbete med Circular Gastronomy Att ställa om till en cirkulär ekonomi är idag en av restaurangbranschens stora utmaningar….