H22 City Expo har öppnat i Helsingborg

Från 30 maj till 3 juli bjuder Helsingborg in världen till H22 City Expo – en internationell stadsmässa och innovationsshow med över 350 programpunkter.

Huvudteman handlar om utveckling av modern hållbar stadsmiljö och digital teknik för framtiden. Men det finns också plats för familjekul, musik och annan kultur – och dit räknar jag mat. 

Bland annat ska Sveriges bästa gatumat utses den 17-19 juni. Det blir tre dagar av streetfood med fokus på hållbara val. När besökarna köper mat från de deltagande vagnarna kan de också lägga sin röst på favoriträtterna. Vinnarna i denna Swedish Street Food Awards representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards i höst. 

Gastronomiska gästspel

Vid ett tjugotal kvällar under H22 arrangeras helt unika middagsupplevelser med några av de mest spännande profilerna inom gastronomi. En exklusiv möjlighet att i avslappnad miljö ta del av spännande kockar och matkonstnärer utanför deras naturliga miljö. Kreativ ledare är mästerkocken Daniel Berlin.

Här är ett urval av kvällarna:

3 juni: “Yoko & Sake” med Andreas Lundh från restaurang Yoko, Helsingborg (SE)

5 juni: Niklas Ekstedt och Florencia Abella från restaurang Ekstedt och Ekstedt at the Yard, Stockholm (SE)/London (UK)

6 juni: Jacob Holmström från restaurang Gastrologik, Stockholm

7 juni: Nicolai Norregaard från danska restaurangen Kadeau, Bornholm och Köpenhamn

8 juni: Per Dahlberg, Karl Bengtsson och Håkan Nilsson från restaurang Gastro, Helsingborg

13 juni: Filip Langhoff & Linda Stenman-Langhoff från finlänska restaurang Ask

15 juni: Frida Ronge och Tea Malmegård från restaurang Tak och DoMa, Stockholm

Läs mer om alla matupplevelser här


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….