Från 30 maj till 3 juli bjuder Helsingborg in världen till H22 City Expo – en internationell stadsmässa och innovationsshow med över 350 programpunkter.
Huvudteman handlar om utveckling av modern hållbar stadsmiljö och digital teknik för framtiden. Men det finns också plats för familjekul, musik och annan kultur – och dit räknar jag mat.
Bland annat ska Sveriges bästa gatumat utses den 17-19 juni. Det blir tre dagar av streetfood med fokus på hållbara val. När besökarna köper mat från de deltagande vagnarna kan de också lägga sin röst på favoriträtterna. Vinnarna i denna Swedish Street Food Awards representerar Sverige i finalen under European Street Food Awards i höst.
Gastronomiska gästspel
Vid ett tjugotal kvällar under H22 arrangeras helt unika middagsupplevelser med några av de mest spännande profilerna inom gastronomi. En exklusiv möjlighet att i avslappnad miljö ta del av spännande kockar och matkonstnärer utanför deras naturliga miljö. Kreativ ledare är mästerkocken Daniel Berlin.
Här är ett urval av kvällarna:
3 juni: “Yoko & Sake” med Andreas Lundh från restaurang Yoko, Helsingborg (SE)
5 juni: Niklas Ekstedt och Florencia Abella från restaurang Ekstedt och Ekstedt at the Yard, Stockholm (SE)/London (UK)
6 juni: Jacob Holmström från restaurang Gastrologik, Stockholm
7 juni: Nicolai Norregaard från danska restaurangen Kadeau, Bornholm och Köpenhamn
8 juni: Per Dahlberg, Karl Bengtsson och Håkan Nilsson från restaurang Gastro, Helsingborg
13 juni: Filip Langhoff & Linda Stenman-Langhoff från finlänska restaurang Ask
15 juni: Frida Ronge och Tea Malmegård från restaurang Tak och DoMa, Stockholm