Nu startar sportlovsveckorna – och detta år utan restriktioner. Det kommer att bli rusning. Inte minst till restaurangerna. Dags alltså att redan nu boka bord om du vill få plats på det bästa.

Här har White Guide sammanställt sin lista på Sälens toppkrogar. Testade i år. Här bjuds på närodlat och hållbart på Frö, fine dining med sjömat på Onkel Jean och Pontus Frithiofs nya powerkrog på Hundfjället.

Hela guiden hittar du här.

Sälens bästa restauranger 2022

1. Frö, Hundfjället

2. Onkel Jean gone fishing, Högfjället (ny)

3. Pontus i Sälen, Hundfjället (ny)

4. Viktors, Sälfjällstorget 

5. Gustavs Grill & Bar, Lindvallen (ny)

6. Appetito, Högfjället

7. Restaurang Gammelgården, Högfjället

8. Fågelboet, Sälfjällstorget


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…