Pandemin har fått oss att stanna i Sverige för att upptäcka landsbygdens – och alla dess upplevelser. Det gläder de många kockar och krögare som gett sig utanför städerna för att hitta spännande miljöer till sina krogsatsningar.
Årets mest intressanta krogöppning i denna genre är Knystaforsen – på gränsen mellan Småland och Halland. I ett gammalt sågverk vid Nissan har det danska paret Eva och Nicolai Tram satsat på superlokalt och supertrivsel. Allt serverat i det gamla kvarnhuset och endast med hjälp av eld och glöd.
Restaurangen har redan fått topprecensioner – inte konstigt då många anser krogen vara en värdig efterträdare till både Fäviken Magasinet och Daniel Berlin Krog. Redan nu satsar Knystaforsen vidare med hotellrum och en pizzeria i de gamla byggnaderna kring bruket från 1700-talet.
Vill du läsa mer om var det puttrar i grytorna där man minst anar det har White Guide just lanserat en guide som presenterar fjorton nykomlingar att njuta sensommaren hos.