Magnus Nilsson har köpt restaurang i Båstad: ”det blev lite tokigt”

Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig.

– Det blev lite tokigt – jag borde varit mer försiktig, säger Magnus Nilsson till mig när jag ringer upp.

Enligt Magnus Nilsson började det med att den lokala nättidningen Bjärenu helt oannonserat skrev några rader – och sedan var det igång.

– Ja, det är många som ringer och undrar – och för mig finns inte så mycket att säga. Jag köper bara fastigheten. Ingenting kommer att hända nu – det kommer inte ens vara öppet i år. 

Egentligen är köpet inget konstigt, menar Magnus Nilsson, han har sedan länge ett fastighetsbolag bland annat med hus i Östersund. När denna legendariska byggnad dök upp tvekade han inte – det är ju ett fantastiskt stenhus på 960 kvadratmeter byggt 1909.

Restaurang & pensionat Hjorten är en legendarisk byggnad i Båstad byggd 1909.

Nu tänker förstås några att Magnus Nilsson ska öppna ett nytt Fäviken i Båstad?

– Jag förstår det, men restaurang ligger inte i planerna nu – och Fäviken är sedan länge ett avslutat kapitel. Nu ska först affären göras klart och en fortsättning för huset ska planeras.

Finns det andra planer än restaurang och pensionat, kanske?

– Första ska huset renoveras – till hösten har jag kanske närmare besked, just nu är jag öppen för olika utvecklingar.

Till och med att göra lägenheter i huset?

– Kanske det…

Säljare av Hjorten är Kristoffer Henningsson som nu flyttar till Stockholm. På webbsidan tackar han får sig: ”Jag vill tacka för alla fina år och underbara minnen här på Hjorten!”

I sommar ska Magnus Nilsson inviga ett cideri på sin äppelgård utanför Båstad.

Magnus Nilsson själv bor med sin familj bara några kilometer söder om Båstad. Där äger och driver han Sveriges främsta äppelodling vad gäller ålder och kvalitet på frukten. Just nu bygger han ett nytt cideri för att kunna göra främst mousserande cider av absolut högsta kvalitet. Själva cideriet ska vara klart inom 2-3 månader.


Fler nyheter

Screenshot
De flesta inser säkert att ljudmiljön är viktig för att skapa rätt stämning. Det kan handla om allt från klädbutiker…
Screenshot
Det blir lite upp-och-ner-vända världen när man analyserar försäljningen av vin som inte kommer i en 2- eller 3-litersbox. Framförallt…
3 Falskt som vin-titel
Vinjournalisten Andreas Grube gjorde succé förra året med en riktigt hårdkokt deckare i vinmiljö. Titeln på boken var  I Vinet…
Screenshot
Med lyckliga omständigheter, en genuin passion och en gnutta tur kan man komma långt. Ägarna är lika förvånade som jag…
5 Adam&Albin-titel
Den klassiska Birger Jarlspassagen i Stockholm får nytt liv när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman expanderar sitt restaurangkoncept Misshumasshu….
TEMP_home_background
Nog finns det jazzklubbar med matservering. Men knappast stjärnkrogar med jazzartister på toppnivå. Nu är det dags – Epicurus har just…
2 Gårdsförsäljning - skylt cellar door
Det var ingen tvekan. När gårdsförsäljningen klubbades under onsdagen var det med stor marginal. Röstsiffrorna skrevs till 154 ja och…
Screenshot
Vintips i samarbete med Ward Wines Vinhuset Bolla var först med att buteljera amarone. När vinet visades upp i Milano…
4 OIV_Stats 2024 – titel
Vi dricker mindre vin i hela världen. En trend som pågått i flera decennier. Det hjälper inte att portugiserna konsumerar…
Screenshot
Årets Vinordic Wine Challenge är avklarad. Nära niohundra viner tävlande i 56 olika klasser bedömdes – från boxviner till lyxviner….