Magnus Nilsson öppnar sitt Furuhem i sommar

Nog är det många som är nyfikna på Magnus Nilssons nya satsning Furuhem i Båstad. Det gamla pensionatet och tidigare hushållsskolan är nu under total renovering. Vi är många som hoppas på en första öppning inom kort.

Förväntningarna är förstås stora sedan det blev känt att Fäviken-hjälten Magnus Nilsson köpt det gamla pensionatet Hjorten i Båstad – hans nya hemkommun. Här kan du läsa vad jag skrev då.

Nu formeras planerna för öppning under sommar och höst. Först ut är ett bageri för take-out.  Om kommunen ger klartecken denna vecka blir det öppning i mitten av juli. I slutet av september planeras öppning av en ”vanlig restaurang” – som Magnus själv uttrycker det. Men som kännare av Magnus Nilsson blir den nog inte så vanlig. Allt Magnus gör brukar ge gastronomiska avtryck.

– Jovisst ska det bli jättebra, vi ska jobba lokalt – men i övrigt blir det svårt att sätta en etikett.

Felicia Garrelick blir chef över bageriet på Furuhem. Foto: Hallands Matgille.

För bageriet har nu Felicia Garrelick anlitats – och blivit delägare. Felicia är helt självlärd och har gjort stor succé med Vilgots surdegsbageri i Våxtorp – ett par mil öster om Båstad.

– Hon är en stor personlighet och en duktig bagare med en entreprenörssjäl, berättar Magnus Nilsson.

Sedan tidigare har han avslöjat att hans högra hand, partner och executive chef i verksamheten blir Frida Nilsson – kocken som skapade sig ett stort namn på hotellet MJ’s i Malmö med tillhörande restaurang. Snart är det också klart med en sommelier.

Den gamla Hjorten-skylten hänger fortfarande kvar. Den blir snart ersatt att det nygamla namnet Furuhem. Foto Mikael Mölstad.

När blir då det hela färdigt med hotellrum och allt, kan man undra. För Magnus Nilsson handlar det om skynda långsamt.

– Allt får bli när det blir – det måste bara bli bra. 

Klart är att det blir något att se fram emot. Med Fäviken Magasinet skyndade han också långsamt för att det skulle bli bra. Med tiden kommer säkert Furuhem också att bli en omtalad destination för matroade svenskar – och även internationella foodies – liksom Fäviken. Det tror i alla fall jag.


Fler nyheter

The World's 50 Best Restaurants 2025 - Date & Location announcement
Oj så många bra restauranger det finns i världen. Det gör att det blir allt tuffare för nordiska krogar att…
Screenshot
På sommaren laddar jag mestadels upp med lätta vita och rosa viner som passar som aperitif eller till en sommarlunch….
4 Vino - Kristian-Kull-Sarah-Djerf
Det italienska e-handelsbolaget Vino.com tar nästa steg i sin expansion. Sverige blir första marknaden där bolaget etablerar ett lokalt team….
Screenshot
I Sveriges mest underhållande vinpodd Vinskolan har det varit sommaravslutning.Det är värt att lyssna på om du vill ha tips…
Screenshot
Miljardären William ”Bill” Koch är för mig världens främste vinsamlare. När han nu auktionerade ut sin vinkällare i Palm Beach…
7 Winners Star wine List of the Year International Final. Photo by anna Stöcher
Svenska Star Wine List har avslutat sin världsturné med en internationell final i Wien. Turnén som började i september 2024…
8 Stop-over Overview – titel
Det var ett tag sedan det öppnades motell i Sverige. De flesta står nu öde eller är rivna. Nu ska…
1 Oxenstiernan_Viktor & Sebastian
Det tog lite tid och det blev några turer – men nu är det klart att Viktor Westerlind tar över Restaurang…
2 MGC_Nordics_alla vinnare-titel
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna är alltid höga bland många ambitiösa krogar – men de…
3 NitroCapt_Winner of the Food Planet Prize 2025_Photo Credit Erik Olsson
För första gången blev det en svensk vinnare i den världsomfattande tävlingen Food Planet Prize. Det är innovationsföretaget NitroCapt i…