Planerna klara för Magnus Nilssons Furuhem

Många blev förvånade när Fäviken-hjälten Magnus Nilsson blev med äppelodling på Bjärehalvön. När han köpte ett gammalt pensionat i Båstad blev andra minst sagt överraskade. Nu är planerna klara. Om allt går vägen blir det invigning nästa sommar.

Det gamla pensionatet i Båstad började som hushållsskola för över hundra år sedan. När sedan familjen Hjort köpte stället på 1950-talet blev byggnaden omvandlad till pensionat under namnet Hjorten. När nu Magnus Nilsson tar över huset ska det heta Furuhem som det en gång döptes till på hushållskolans tid.

Furuhem i sina glansdagar som hushållsskola till vänster – till höger som arkitektbyrån vill att du ska se ut nästa år.

Magnus Nilsson avslöjar nu sina planer. Hans högra hand, partner och executive chef i verksamheten blir Frida Nilsson – kocken som skapat sitt namn på hotellet MJ’s i Malmö med tillhörande restaurang. Senast har hon varit gastronomiskt ansvarig på Ess Group – hotellgruppen där bland annat Ystad Saltsjöbad, Marienlyst, Steam Hotell och nu senast Maryhill Estate utanför Landskrona ingår. Magnus Nilsson understryker också att Frida Nilsson har två andra fördelar: hon kan hotell och hon kan bygden då hon är uppväxt på Bjärehalvön.

Magnus Nilsson och Frida Nilsson ska bli parhästar. (Foto Mikael Mölstad och Instagram)

Magnus Nilsson ska nu tillsammans med Frida Nilsson bygga upp ett team av medarbetare som alla ska ha möjlighet att bli partners i rörelsen.

– Mina planer är att skapa ett team som framhäver kollektivet mer än individen, som är mer motståndskraftigt och mer hållbart för alla inblandade, utan att överge de individuella uttrycken, förklarar Magnus Nilsson.

Under sina år på Fäviken förstod han behovet av teamwork. På Fäviken hade han förvisso en stark ägare och många fantastiska kollegor men han kände sig alltför ofta ensam i sina beslut.

– Jag var förvisso aldrig ensam – men i slutändan, på grund av de val jag gjorde, var det ofta ensamt att köra Fäviken.

Med ett team som är partners i verksamheten blir det lättare att driva stället under tuffare tider och mycket roligare under goda tider, menar Magnus Nilsson.

Det gamla pensionatet ska nu genomgå en grundlig restaurering och delvis ombyggnad med respekt för alla detaljer som utgör själen i huset. För arkitektjobbet har han anlitat Lowén Widman Arkitekter.


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…