Poppels har det senaste decenniet vuxit fram som ett av de mest innovativa bryggerierna i Sverige. Nu avslöjas att de håller på att bygga på vad som ska bli världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri.
Detta Poppels citybryggeri kommer att ligga vid Gullbergs Kaj, precis vid Hisingsbrons fästen. Förutom bryggeriet kommer en restaurang med 170 sittplatser leverera säsongsanpassad hantverksmat som passar bra till öl.
Bryggmästare Daniel Granath förklarar vad som är så speciellt med ekfatsöl:
– I princip all lager och pilsner bryggs på ståltankar som är fantastiska på många sätt, men ek ger en väldigt speciell, härlig och unik karaktär till öl. Och att, som här, jäsa och lagra ölen på samma ekfat är unikt i dagens moderna bryggerivärld.
Hela idén är att göra en modern variant av klassiska ölinstitutioner i Tjeckien och Tyskland, där basen i bryggeriets verksamhet blir den skummande färsk husölen.
Mats Wahlström, VD på Poppels är stolt:
– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda denna unika upplevelse till alla ölälskare, färskare öl går inte att få.
Poppels Citybryggeri öppnar 15 augusti.