Superfynd från Sydfrankrike enligt Allt om Vin

Vintips i samarbete med Ward Wines

Viner kommer och går – men vissa består. Gérard Bertrand Corbières är ett sådant vin – hyllat av både vinskribenter och konsumenter. Nästan alla menar att det inte finns många andra viner 131 kronor där kvaliteten vida överstiger priset.

Vinet görs av den trendiga sydfranska druvblandningen GSM – Grenache, Syrah och Mourvedre. Här får du ett örtigt intensivt vin med rika toner av mörk frukt och bär, lakrits – bra balans och djup eftersmak. Lätt att tycka om – och ännu mer med tanke på priset. Testa!

Gérard Bertrand Corbières 2019. Pris: 131 kr, nr 73422

Vinet finns just nu i närmare hundra butiker. 

Om inte det finns i din butik kan du beställa här.

Den dynamiske Gérard Bertrand är mångas favoritproducent i södra Frankrike.

Om vinet

Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussillon. De plockas för hand och sorteras flera gånger så att bara de bästa druvorna används. Traditionell vinifiering där druvorna får dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning. Därefter är åttio procent av vinet lagrat på ekfat i nio månader.

Om producenten

Mannen bakom vinet, Gérard Bertrand, är uppvuxen på en vingård i just Corbières. Han startade dock sin karriär som elitspelare i rugby. 1987 tog han över familjegården. Han äger idag femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av biodynamiska och ekologiska viner.


Fler nyheter

1 Gårdsförsäljning – alla tre
En bra dag för producenter av småskaligt och hantverksmässigt producerade alkoholdrycker – men också för besöksnäringen och svenska folket, meddelade…
2 Alla vinprovare
Under måndagen samlades Sveriges bästa vinproducenter och vinprovare på Stadshuskällaren i Stockholm för den första stora provningen av svenska viner. …
Screenshot
En ny upplaga av Guide Michelin Nordics har presenterats. Förväntningarna från många krogar är höga – besvikelser är återkommande. Sverige fick…
Screenshot
Försäljningen av Prosecco har slagit världen med häpnad. Det var nog många i Champagne som satte bubblet i vrångstrupen när…
Screenshot
Som på beställning kommer det nya rapporter om vädrets makter i april och maj från främst Frankrike. Vissa år är…
1 Feskekörka
Vad vore Göteborg utan sin Feskekôrka? Den nationalromantiska byggnaden invigdes 1874 och har blivit ett landmärke i den fisktokiga staden….
2 Pluto-tv_svenska drycker_Joe+Maya
Den första juni är det världspremiär för Maya Samuelsson dryckesresa genom Sverige. Två dagar senare avhålls den största manifestation någonsin…
3 Palego-utsikt
Förra veckan öppnade ytterligare ett ställe ovanpå Gondolen: Pelago. En 800 kvadratmeter stor takrestaurang som lockar med både utsikt, en…
4 Gastronomipriset+
Svenska Gastronomipriset är ett speciellt pris i Sverige. Sedan 26 år arrangerar nämligen magasinet Restaurangvärlden denna omröstning där branschens olika…
5 Nils Molinder
Det finns några personer i gastronomivärlden jag beundrar: en av dem är Nisse Molinder. Det han inte vet om fisk,…