Valencia-apelsiner smaksätter årgångsglöggen

Efter diverse utflykter i en smakernas värld är Blossa nu tillbaka i hemtama juldofter. Blossa 21 bjuder på apelsinaromer.

Kanske kan man säga att Blossa kört jordklotet runt. När de första årgångsglöggarna kom var det trygga svenska julsmaker som gällde – bland annat vinteräpplen. I år får julapelsinerna sätta smaktonen.

Smaksättningen domineras nämligen av apelsiner och apelsinblommor från Valencia. En region där apelsiner är närmast heliga. Åtminstone en symbol för rikedom och välgång och även en av Valencias viktigaste kulturskatter. 

 – Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt in färska ekologiska apelsiner. Skalet används sedan för att göra en apelsininfusion vilken kombineras med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär. Smaken balanseras med en hint av beska som gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, förklarar Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa. 

Flaskans design hämtar inspiration från fruktens färg och korken symboliserar apelsinträdets stam. Bakom designen står Scandinavian Design Group Norge som har gjort sin första design för Blossa årgångsglögg detta år.


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…