Välkommen till en exklusiv mat- och vinkryssning i Medelhavet

30 september till 8 oktober 2022

Här kommer ett spännande tips från mig – eftersom jag i högsta grad är inblandad. Jag ska nämligen vara ciceron på den mäktiga femmastade fullriggaren Royal Clipper. Bara det är imponerande. 

Under kryssningen gör vi stopp på flera fantastiska destinationer som Portofino i Ligurien, Stintino på Sardinen, Calvi och Propriano på Korsika och Bandol och St. Tropez i Provence. Vid några av hamnstoppen besöker vi både matproducenter och lokala vingårdar där vi får prova mat och vin. 

Här är segelrutten

Ombord ska jag berätta om mat- och vinkultur i Medelhavet och håller även flera provningar med viner från Medelhavets kuster. Allt ingår! Till och med min senaste vinbok ”Stora Vinskolan” som blivit utsedd till världens främsta.

Här kan du läsa mer – och boka om du är intresserad.


Fler nyheter

1 tio trender - vinflaskor
Vinvärlden 2025 kommer att utvecklas  – liksom alla år tidigare – men nu efter pandemin är det tydligt vilka trender som har…
Screenshot
Fredag den 14 februari är det Valentine’s Day – eller som det heter i Sverige: Alla Hjärtans Dag. I Finland kallas…
Soalheiro Alvarinho
Artikel i samarbete med Ward Wines Den portugisiska druvan alvarinho har gått från klarhet till klarhet. Bland många vinkännare har…
4 Måns Zelmerlöw
Mångas favoritartist Måns Zelmerlöw är mer än vanligt aktuell just nu. Men det är inget som stressar honom. För denna…
5 Gammal vinstock
Äntligen, tycker säkert många. Nu har OIV nämligen bestämt hur gammal en vinranka ska vara för att få kallas just…
6 Himlen1 – titel
När de öppnade var det en sensation för många – en bar och restaurang på 26 våningen. Nästan som i New…
1 Blodtryck-hjärta-rödvin
En innovativ spansk studie använder ny innovativ teknik för att förstärka påståendet om att viss vinkonsumtion ger lägre risk för…
2 Bocuse d'Or 2025 - titel
En fantastisk prestation – dock kunde jag ana en viss besvikelse hos Gustav Leonhardt när han mottog bronsstatyn i Bocuse…
Screenshot
Här är ett knippe vita viner till budgetpris – perfekta som vardagsvin till både fisk och kyckling. Eller som lättsamma aperitifviner…
4 Cirkulär Gastronomy-titel
När 2024 års Circular Gastronomy Challenge avgjordes prisades tre innovationer som kan göra restaurangnäringen mer hållbar. En idé handlar om…