Whiskyby på Ven till salu för 83 miljoner

Sedan slutet av 1990-talet har entreprenören och spritdestillatören Henric Molin byggt upp sin anläggning på Ven. Idag är Backafallsbyn en betydande destination på ön i Öresund med totalt 144 bäddar, restaurang, destilleri, barer och trädgård.

Men rätt ska vara rätt: spritdelen med varumärket Spirit of Hven ingår inte i köpet. I bolaget produceras högklassig whisky, gin och vodka i olika versioner. Ägarparet Henric Molin och Anja Engdahl-Molin planerar att flytta produktionen av Spirit of Hven till fastlandet.

– 2022 blev vårt bästa år någonsin. Då sa vi att om man ska sluta så ska man sluta på topp. Det är dags att förändra livet och låta någon annan ta över, säger Henric Molin till Sydsvenskan.

Är du sugen på att ta över får du kontakta Christie’s International Real Estate.


Fler nyheter

1 Elektronisk tunga
Forskare vid Washington State University har nyligen utvecklat en tunga som kan känna smak. Vid tester har den visat sig…
2 Furuhem nytt - titel
Många blev förvånade när Fäviken-hjälten Magnus Nilsson blev med äppelodling på Bjärehalvön. När han köpte ett gammalt pensionat i Båstad…
3 Blossa årgång 2024+
Igår på onsdagen inträffade den stora Årets Glögg-dagen. Tre producenterna passade på att under samma timme att presentera fyra olika…
Screenshot
För två veckor sedan genomfördes en vinprovning i Skåne som många menar kommer att gå till historien. I The Swedish…
5 GammelDansk_60 år
Min relation till Gammel Dansk är god. Denna, som jag trodde urgamla danska kryddbitter, har följt mig genom livet. Att…
6 Moselfloden_trittenheim
Ska du neråt i Europa i höst? Då ska du passa på att leta upp några av de bästa vinvägarna….
1-TSWT-grupp
Den länge efterlängtade provningen när svenska viner möter Europa är avlutad. Resultatet blev för svenskt vinnäring mycket positivt. Ett svenskt…
2 Rasmus Munck_Alchemist
För fjärde året i rad ligger danska Alchemist i topp på OAD:s lista över Europas toppkrogar. Tvåa är spanska Etxebarri…
3 Vrak-champagne-flaskor
Östersjön är en fantastisk gravplats för gamla skepp. Det handlar både om att skeppsmaskar inte kan leva där som i…
4 Circ gastro bild
Artikel i samarbete med Circular Gastronomy Att ställa om till en cirkulär ekonomi är idag en av restaurangbranschens stora utmaningar….