Är du måttfull? Systembolaget vill kolla dig.

I dagarna har Systembolaget lanserat en ny app som ska hjälpa dig att se hur påverkad du har blivit. Namnet är kreativt nog Måttfull. 

Eftersom vi lever i landet lagom är namnet på systembolagets nya alkoholmätare just måttfull. Lagom är bäst – vilket appen bevisar. Tekniken är att du loggar in med ålder, vikt och längd. Sedan är det bara att knappa in. dryck, volym, alkholprocent och tidpunkt. Resultatet ser du efter hand under kvällen på en graf där det gäller att hålla sig måttfull.

Du kan också testa vad som händer om du byter ut vin mot öl – eller en starköl mot en svagare variant. Enligt Systembolaget vänder sig appen till alla som dricker alkohol med tillägget ”och som är intresserade av sin hälsa och minska riskerna med att dricka”.

Anna Raninen på Systembolaget understryker att appen är ett bra verktyg för den som har aktiviter nästa dag och vill tänka på hur de dricker kvällen innan. 


Fler nyheter

1 Magnus Nilsson- äpplegård Axeltorp
Kocklegenden Magnus Nilsson har köpt restaurang och pensionat Hjorten i Båstad. Affären hade inte ens avslutats innan ryktet spred sig….
2 Vinoteket går ihop med Winefinder
Överraskande för mig – men inte för dem själva. Ända sedan Winefinder, med hjälp av Vinoteket, vann en juridisk strid…
3 Fyr - Jacob Holmström
En av årets mest efterlängtade krogöppningar är nu ett faktum. På första parkett mot havet har Jacob Holmström öppnat sin…
4 Veckans Fem viner
Våren närmar sig – och med det ändrar vi våra vinpreferenser. Lite lättare och allt oftare vita. Här är fem…
5 Första april - Vinoteket
Det har blivit tradition att hitta på första-april-skämt i dryckesbranschen – åtminstone bland några av aktörerna. Här är några jag…
6 True Crime_Motbok titel
Ingen av oss som läser detta har väl erfarenhet av motboken – det system som styrde svenskarnas alkoholinköp fram till 1955….
1 Fumée Blanches-kopior-boxar.jåg
Det är tufft att etablera nya produkter på Systembolagets hyllor. Det gäller att sticka ut med lustig design, kändisar eller…
2 Alchemist_Exterior_Hero Space
Rasmus Munk, kökschef och delägare på danska restaurangen Alchemist, står inte still. Det snurrar ständigt något nytt kring denne dynamiske…
3 AOV-krönika om skräpviner
Här är en krönika om hur rena skräpviner kan vinna guld i vintävlingar.  Den har jag skrivit för Allt om…
4 Marco-Sanz_Richard-Sanz_Alejandra-Sanz
Vintips i samarbete med Ward Wines. Två skäl att inte missa vinet Menade Verdejo. Det ena: druvan Verdejo kommer snart…